Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

02-02-2016

Sporta jaunumi


Pilsētas telpu futbola čempionātā noslēdzies pirmais aplis

Ar spēlēm nedēļas nogalē noslēdzies pirmais aplis pilsētas telpu futbola čempionātā. Pēc septiņām kārtām pirmajā pozīcijā atrodas galvenā favorīte DBT, kam seko „Lebedev Team” un „DU/Apsardze”.

 

Ilgāku laiku pilsētas čempionātā labāko trijnieks atradās turpat blakām, taču pēdējās pirmā apļa spēlēs no TOP3 nedaudz atkritusi „DU/Apsardze”, kas 6. kārtā no 3:1 pamanījās galotnē ar 3:4 zaudēt „Lebedev Team”, bet 7. kārtā ar 3:8 zaudēts „Car Spa”.

 

Ne bez pūlēm 7. kārtā bez punktu zaudēšanas iztika DBT, kas šoreiz ar 5:4 pārspēja Ilūkstes NSS. Sestajā vietā, pateicoties graujošai uzvarai pār BFC „Daugava” (9:0), izdevās nostabilizēties BFC „Daugavpilij”. Pēdējā vietā bez iegūtajiem punktiem atrodas PŠFK „Hektors”.

 

Turnīra labākais snaiperis ir „Car Spa” spēlētājs Ņikita Rakels, kura rēķinā ir 12 vārtu guvumi.

 

Situācija turnīra tabulā: DBT – 19 punkti, Lebedev Team – 18, DU/Apsardze – 13, Car Spa – 12, Ilūkstes NSS – 10, BFC Daugavpils – 6, BFC Daugava – 4, PŠFK Hektors – 0.

 

Čempionātu paredzēts noslēgt 27. februārī, bet turpmāk visas spēles tiks spēlētas gan sestdienās, gan svētdienās Daugavpils Olimpiskajā centrā. Izmaiņas kalendārā saistītas ar to, ka Daugavpilī marta sākumā pirmo reizi norisināsies Deivisa kausa izcīņa tenisā.

 

DU volejbolisti uzvar igauņus

Baltijas volejbola līgā cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs turpina Daugavpils Universitāte. Kārtējās spēlēs vienu reizi tika zaudēts un vienu reizi tika uzvarēta Igaunijas komanda.

 

Sestdien Daugavpils volejbolisti savā laukumā uzņēma vienu no spēcīgākajām līgas vienībām „Selver”. Pēc negaidīti pārliecinošās uzvaras pirmajā setā ar 25:21 (vairākkārt pārsvars tuvojās arī desmit punktu robežai), turpinājumā diemžēl pretargumenti īsti neatradās – 17:25, 17:25, 18:25.

 

Salīdzinājumā ar sestdienas spēli svētdien noteikti bija jāuzvar. Cerētā vieglā pastaiga pret „Jarvamaa” izpalika un cīņa ritēja visus piecus setus. Pēc zaudējuma ar 29:31 sekoja panākums ar 26:24. Trešajā setā atkal sāpīgs zaudējums (28:30), bet ceturtajā laimīgs panākums 25:23. Izšķirošajā setā jautājumu par uzvarētāju vairs nebija – 15:9.

 

Uzbrukumā ar 30 punktiem individuāli izcēlās Aleksandrs Samuilovs, bet 22 punktus guva Ēriks Voroņko! Turnīra tabulā DU situācija joprojām ir ļoti sarežģīta, jo atpalicība no izslēgšanas spēļu zonas sastāda piecus punktus, bet konkurentes ir aizvadījušas mazāk spēļu.

 

Jaunajiem hokejistiem divas uzvaras

Divas Latvijas jaunatnes hokeja čempionāta spēles aizvadījuši Daugavpils BJSS hokejisti. Abās spēlēs izdevās izcīnīt uzvaras.

 

U16 vecuma grupas čempionātā Daugavpils BJSS Jurija Agureikina vadībā ar 10:5 sagrāva „Venta 2002”. Pa diviem vārtiem iemeta Deniss Orlovs, Vladislavs Barkovskis, Haims Joffe.

 

U14 vecuma grupas čempionātā daugavpilieši spraigā spēlē ar 3:2 noturēja uzvaru pret „Pērkonu”. Vārtu guvumi Rolanam Vasiļjevam, Artjomam Tretjakovam un Gļebam Voino.

 

DU basketbolistes uzvar

Jaunajā Sieviešu basketbola līgā pie uzvaras tikusi Daugavpils Universitātes komanda, kas savā laukumā ar 59:48 pārspēja „Filter”. 23 punktus iemeta Liza Čumika.

 

Daugavpilietes jau no spēles pirmajām minūtēm ieguva pārsvaru, kuru arī nosargāja spēles turpinājumā. Pēc pirmā puslaika mājiniecēm bija +13, bet, spēlei beidzoties, pārsvars saruka par diviem punktiem.

 

Mūsu komandā uzbrukumā mirdzēja Liza Čumika, kurai izdevās iemest 23 punktus (2pt. 10/13), bet 14 punkti Tatjanai Savickai. Astoņus punktus iemeta Laura Gribuste, bet sešus Jūlija Komļeva.

 

Jāpiemin, ka „Filter” bija briesmīgs metienu realizācijas procents no spēles – divpunktnieki tikai 24%, trīspunktnieki 19%, bet soda metieni 56%.

 

Viešņu sastāvā  visas 40 minūtes nospēlēja bijusī Daugavpils audzēkne Inga Borodavko, kura iemeta 4 punktus.

 

2003. gadā dzimušie volejbolisti izvirzās pirmajā vietā

30. janvārī Zasā norisinājās pirmais jaunās volejbola sezonas sabraukuma posms 2003. gadā dzimušajiem volejbolistiem. Daugavpilieši izvirzījušies pārliecinošā pirmajā vietā.

 

Trenera Nikolaja Čemodanova komanda šogad ir starp 15 dalībkomandām, kuras sākotnēji sadalītas trijās apakšgrupās pa piecām komandām katrā. Uz finālturnīru tiks katras apakšgrupas divas labākās vienības.

 

Pirmajā posmā Zasā ar rezultātu 4:0 izdevās apspēlēt Viesītes, Balvu, Zvejniekciema komandas, savukārt Cēsu un Siguldas apvienotā komanda tika pārspēta ar 3:1. Jāpiemin, ka šajā vecumā komandas spēlē uz mazāka laukuma un četri pret četri, pie tam katram no diviem komandas četriniekiem jānospēlē pa diviem setiem.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ