Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

27-01-2016

Baltijas sportisti sacentās ziemas orientēšanās izaicinājumā Daugavpilī


Jau otro nedēļas nogali pēc kārtas Daugavpils uzņēma Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ziemas orientēšanās lietpratējus. Iepriekšējās brīvdienās Stropu apkārtnē vidējā un garajā distancēs sacentās gandrīz 140 dalībnieki, kuri cīnījās par vietām Latvijas un Lietuvas izlasēs. Kaut gan varētu likties, ka vairākiem dalībniekiem Stropu apvidus jau bija pazīstams pēc pagājušajā nedēļā notikušā Daugavpils čempionāta, distanču plānotājs Jānis Gaidelis parūpējās par to, lai sportistiem nebūtu laika atslābināties.

Sacensību kopvērtējumā par čempioniem kļuva Lietuvas sportisti Vitalijus Petrulis un Ramune Arlauskiene, savukārt Latvijas stiprākie sportisti Toms Veits un Līga Valdmane ieņēma otrās vietas. Bronzas godalgas elites grupās aizceļoja uz kaimiņvalstīm – vīriešu konkurencē trešo vietu izcīnīja Nerijus Šulčys, bet starp sievietēm trešo vietu izcīnīja igauniete Kaisa Rooba.

Jauniešu konkurencē latviešiem izdevās sasniegt labākus rezultātus. Junioru grupās uzvaru izcīnīja Niks Pļaviņš un Elizabete Ločmele, apsteidzot Lietuvas pārstāvjus Kasparas Šulčys un Judite Traubaite. Uz trešā pjedestāla pakāpiena kāpa Ragnar Rooba no Igaunijas un Vilma Alberinga no ZVOC kluba.

Starp vietējiem sportistiem labāko rezultātu izdevās sasniegt Oļegam Homiļovam, kas ierindojās 17. vietā vīriešu elites grupā. Sieviešu konkurencē OK Stiga klubs bija pārstāvēts tikai W21A grupā, kur godalgotas vietas izcīnīja Olga Pavārniece (2. vieta) un Anastasija Smoļakova (3. vieta). H14 grupā otro vietu kopvērtējumā izcīnīja daugavpilietis Ilja Mikulovs.

Jāpiemin, ka stiprākie OK Stiga sportisti šo sacensību laikā pārstāvēja Latvijas godu Pasaules veterānu ziemas orientēšanās čempionātā Vācijā, kurā daugavpilieši izcīnīja 5 medaļas: Ļubova Pavļukova (zelts garajā distancē un sudrabs vidējā), Dmitrijs Andrejevs (sudrabs garajā distancē un bronza vidējā) un Viktors Lesčovs (bronza vidējā distancē).

Daugavpils izaicinājuma rezultāti: http://okstiga.com/results/2016/skio_kopv.html




Atpakaļ