Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

19-01-2016

Jauniešiem godalgas Latvijā, para-airētāji iegūst medaļas Eiropā!


Ražīga nedēļas nogale bijusi Daugavpils airētājiem. Daļa mūsu sportistu sacentās Latvijas čempionātā airēšanā uz trenažieriem, bet mūsu para-airētāji veiksmīgi startēja Eiropas čempionātā.

 

16. janvārī Jūrmalā norisinājās tradicionālais Latvijas čempionāts akadēmiskajā airēšanā telpās. Sacentās visa vecuma jaunieši un arī pieaugušie. Visjaunākajā grupā (līdz 14 gadiem) Daugavpili pārstāvēja četri dalībnieki. Puišiem līdz finālam, kurā sacentās astoņi labākie, izdevās tikt Mihailam Dragunam. Finālbraucienā viņam izdevās iegūt piekto vietu.

 

Meitenēm lieliski nostartēja Inese Māliņa, kura finiša spurtā izrāva otro vietu un Latvijas čempionāta sudrabu. Turpat aiz labāko trijnieka palika Evita Franckeviča un Anna Šatreviča, pie tam abām izdevās uzstādīt personiskos rekordus.

 

B grupas junioru grupā (14-16 gadi) uz starta stājās septiņi Daugavpils airētāji. Līdz finālam pārliecinoši izdevās tikt Jevgeņijam Bobiļovam, Rovoamam Gavrilovam un Jevgeņijam Ivanovam. Kā arī varēja prognozēt, tieši daugavpilieši bija galvenie favorīti uz uzvaru. Zelta medaļas liktenis izšķīrās cīņā starp Gavrilovu un Bobiļovu, un šoreiz nedaudz pārāks bija Rovoams. Bobiļovam otrā vieta, bet Ivanovs bija piektais.

 

A grupas junioriem (17-18 gadi) mūsu jaunais talants Jevgeņijs Simanovičs spraigā cīņā, ilgstoši atrodoties pirmajā pozīcijā, finišēja otrais, savukārt Norberts Duļbinskis ieguva piekto vietu. Duļbinskim arī personiskais rekords.

 

Masters grupā startēja vairāki Latgales Airēšanas un tūrisma centra sportisti, starp kuriem daudziem tā bija debija šāda veida sacensībās. Labākais no viņiem bija Sergejs Daņilovs, kuram izdevās iegūt sudrabu.

 

Komandu startiem sagatavoja treneri Aleksejs Lavrenovs un Ludmila Ivanova, bet īpaša pateicība komandas masierim Aleksejam Korsakam.

 

Kamēr mūsu jaunā maiņa sacentās Latvijas čempionātā, Daugavpils para-airētāji startēja Eiropas čempionātā airēšanā uz trenažieriem. Ungārijā tika izcīnītas trīs medaļas!

 

Par sudraba medaļu ieguvējiem kļuva Eduards Pupeļs un Žanna Cvečkovska, bet Andrejs Kirins jau trešo gadu pēc kārtas šajās sacensībās ieguva trešo vietu! Ne tik veiksmīgs starts Pāvelam Kazakevičam, kurš šoreiz palika ceturtais.

 

Para-airētaju startu Ungārijā finansēja Latvijas Paralimpiskā komiteja un Latgales Airēšanas un tūrisma centrs.


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ