Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

17-10-2011

Sporta ziņas


Daugavpiliešiem medaļas pasaules čempionātā cīņā (17.10)

 

No 13. līdz 15. oktobrim Kirgiztānas republikā norisinājās 9. pasaules čempionāts cīņā ar jostām, kurā divas bronzas medaļas tikaDaugavpilspārstāvjiem.

 

Cīņa ar jostām jeb Kurešs ir ļoti populārs sporta veids austrumzemēs, bet pamazām pieaug arī tā popularitāte rietumvalstīs. Šajā nedēļas nogalē Kirgiztānā norisinājās jau 9. pasaules čempionāts.

 

Starp dalībniekiem bija sportisti vairāk nekā no 20 pasaules valstīm. Daugavpili pārstāvēja Vitālija Vērdiņa, A. Kurilova un A. Afanasjeva audzēkņi. A. Kurilovs, pārspējot Kazahstānas un Baltkrievijas sportistus, nodrošināja sev bronzas medaļu. Cīņā par finālu viņš piekāpās Ukrainas pārstāvim. Kurilovs startēja svara kategorijā līdz 75 kilogramiem.

 

A.Afanasjevs svara kategorijā līdz 82 kilogramiem tika galā ar Rumānijas, Mongolijas un Ukrainas cīkstoņiem, bet piekāpās Krievijas sportistam, kas summā deva trešo vietu un bronzas medaļu.

 

Aizvadīts tradicionālais skrējiens „Stropi” (17.10)

 

15. oktobrī 46. reizi tika aizvadīts tradicionālais skrējiens „Stropi”. Dalībnieki sacentās 5 un 10 kilometru distancēs.

 

Starp dalībniekiem bija sportisti no dažādiem klubiem (Stiga, Jaunība, Da maratons, BJSS u.c.), kuri sacentās dažādās distancēs un arī vecuma grupās.

 

Visvairāk dalībnieku bija piecu kilometru skrējienā puišiem (17 skrējēji), kuri dzimuši ne agrāk par 1996. gadu. Šeit diezgan pārliecinoša uzvara Artjomam Dombrovskim, otrā vieta Ņikitam Jurtajevam, bet trešais Valdis Kromans.

 

Citās vecuma grupās uzvaras Jūlijai Tarvidei, Valērijai Linkevičai, Vladislavam Gajeviskim, Ilonai Gricānei, Voldemāram Pinkam, Aleksejam Lavrentjevam, Andrejam Domaņinam, Artjomam Fiļimonovam, Ludmilai Ivanovai, Aivaram Uzolam un Aleksejam Markovam. 

 

Otrās vietas Jūlijai Pupinai, Anastasijai Maksimovai, Dmitrijam Horužonokam, Ļubovai Pavļukovai, Antonam Karkinam, Vladimiram Dribincevam, Artūram Koļesņikovam, Vjačeslavam Mihailovam, Viktorijai Radzevičai, Andrim Dudelam un Vladimiram Jermaļonokam.

 

Trešās vietas šoreiz Jūlijai Matvijenko, Jeļenai Jepifanovai, Valentīnai Petrovai, Jurijam Kopasovam, Vladimiram Andrejevam, Rihardam Znotiņam, Pēterim Ciganovičam, Jūlijai Homeļovai un Vladimiram Janovskim.

 

Kendo kausi sadalīti (17.10)

 

15. oktobrī Daugavpils Olimpiskajā centrā norisinājās trešais un noslēdzošais 2011. gada Kendo Latgales kausa posms.

 

Starp cīkstoņiem bija sastopami viesi ne tikai no citām Latvijas pilsētām, bet arī no Kauņas (Lietuva) un Kaļiņingradas (Krievija). Godalgotās vietas tika dalītas divās grupās. A grupā sacentās meistari ar pirmo un otro danu, bet B grupā cīņa ritēja starp iesācējiem.

 

Šajā grupā uzvara Daugavpils kluba „Musashi” pārstāvim Markam Padaljanam, otrais bija Kaspars Tits, bet trešās vietas rēzeknietei Līgai Prančai un krievam Pāvelam Ņesterovam. Titam uzvara lielajā kopvērtējumā šajā grupā.

 

A grupas turnīrā uzvara daugavpilietim Iļjam Gaimovičam, otrais Pāvels Jahundovičs (viņam uzvara kopvērtējumā), bet trešais Ruslans Jandujevs. Balvu par cīņas garu ieguva lietuvietis Lauris Virgulis.

 

 

 

 

Šaha turnīrs „Latgales rudens” (17.10)

 

No 14. līdz 16.oktobrim Daugavpils pilsētas šaha – dambretes klubā notika starptautiskais šaha festivāls „Latgales rudens 2011”, kurā piedalījās šahisti no Krievijas, Baltkrievijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas (trīs turnīri, Šveices sistēma, 7 kārtas; laika kontrole: 50 min. + 10 sek. uz gājienu).

 

Sacensību „A” turnīrā (20 dalībnieki) pirmās trīs vietās izcīnīja Daugavpils šahisti - ar 6 punktiem no 7 iespējamajiem par turnīra uzvarētāju kļuva starptautiskais meistars Olegs Krivonosovs, otrajā vietā – Semjons Štajermans (5.5 punkti), bet trešo vietu pēc papildus koeficienta ieguva Edvīns Dzirkalis (4.5 punkti). Labākā no dāmām – Monika Ciganova (Igaunija) – 4 punkti.

Pirmo vietu festivāla „B” turnīrā (22 dalībnieki) ieguva Andrejs Kreinhauzs (Baltkrievija) – 6 punkti no 7, otrajā vietā pēc papildus koeficienta ierindojās Ralfs Blumbergs (Kuldīga) – 5 punkti, trešo vietu ieguva Klāvs Stabulnieks (Rīga) – 5 punkti; ceturtā vieta un labākais rezultāts jaunietēm – Darijai Litvjakovai (Rīga) – arī 5 punkti. Labāko rezultātu Daugavpils šahistu vidū uzrādīja Elvis Limanovskis – 4.5 punkti un 6.vieta kopvērtējumā, labākā no Daugavpils jaunietēm – Elizabete Limanovska – 4 punkti.

Ar 6 punktiem no 7 uzvaru „C” turnīrā (12 dalībnieki) izcīnīja daugavpilietis Pāvels Titovs; otro vietu pēc papildus koeficienta ieguva Marija Šibajeva (Lietuva) – 5 punkti, trešajā vietā ierindojās Marta Voskresenska (Krievija) – arī 5 punkti.  

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ