Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

26-10-2015

Latvijas bokseriem Krievijā trīs zelti


Latvijas izlases bokseri iepriekšējā nedēļā startēja starptautiskā boksa turnīrā Krievijā, kur izcīnīja trīs zelta medaļas. Starp laureātiem bija arī daugavpilieši.

No 19. līdz 24. oktobrim Krievijas pilsētā Ivanovā norisinājās starptautisks turnīrs boksā junioriem un jauniešiem. Latvijas izlase uz šīm sacensībām devās piecu bokseru sastāvā, starp  kuriem bija arī trīs mūsu pilsētas sportisti.

Kopumā ringā devās 109 bokseri no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas un 10 Krievijas pilsētām. Pirmajā sacensību dienā no Latvijas bokseriem startēja tikai Artjoms Hanevičs (Olaine), kurš izcīnīja uzvaru. Vēl veiksmīgāka mūsējiem bija otrā diena, jo tajā uzvaras visiem trīs bokseriem. Svara kategorijā līdz 63kg Edgars Koržeņevskis pārspēja Krievijas bokseri, bet svara kategorijā līdz 69 kg uzvaras arī Ritvaram Šuļgam un Jegoram Artjomovam.

Nākamajā dienā svara kategorijā līdz 69 kg pusfinālā savā starpā tikā Šuļga un Artjomovs. Spraigā cīņā pārāks bija daugavpilietis Šuļga. Finālā tika arī Hanevičs, savukārt Evanders Servuts svara kategorijā virs 91 kilograma pārspēja krievu bokseri, arīdzan nodrošinot vietu finālā.

Sacensību noslēdzošajā dienā zelta medaļu svara kategorijā līdz 63 kg nodrošināja Koržeņevskis, līdz 69 kg uzvarēja Šuļga, bet virs 91 kg labākais bija Servuts. Šuļga saņēma arī īpašo sacensību balvu par labāko tehniku. Servuts tika pie skatītāju simpātiju balvas.

Jau šajā nedēļas nogalē Daugavpilī norisināsies Latvijas čempionāts, pēc kā Daugavpils bokseri dosies uz treniņnometni Lietuvā.


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ