Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

10-10-2011

“DU” meitenes sezonu iesāk ar uzvaru un zaudējumu


Nedēļas nogalē startēja Latvijas Sieviešu basketbola līgas jaunā sezona. „Daugavpils Universitātes” komanda Rīgā tika pie vienas uzvaras divās spēlēs.

 

Arī šogad čempionātā startēs astoņas komandas, no kurām četras labākās pēc četru apļu turnīra turpinās cīņu par medaļām. „DU” komanda starpsezonā papildinājās ar vairākām gados jaunām spēlētājam un centru Viktoriju Semjonovu. No iepriekšējā gada modeļa ierindā vairs nebija Ievas Šimanskas.

 

Pirmajā sezonas spēlē daugavpilietēm bija jāsacenšas ar Latvijas čempionēm „TTT Rīga”, kas arī šogad sastāva ziņā izskatās visiespaidīgāk. Vērts piebilst, ka par „TTT” spēlē Daugavpils basketbola audzēkne Inga Borodavko, kura iemeta četrus punktus.

 

Izredžu uz panākumu „DU” šajā spēlē nebija, jo jau no pirmajām minūtēm ar zonas presingu rīdzinieces iznīcināja mūsu uzbrukumu. Aizsardzībā viešņas spēlētāji vēl sliktāk, tādējādi galarezultātā sagrāve ar 50:110.

 

Otrajā dienā „DU” tikās ar gados jaunajām „Kolibri” spēlētājām, kuras veido Latvijas U-16 izlases bāzes komandu. Sākums labāks padevās rīdziniecēm, bet pamazām iespēlējās arī daugavpilietes. Labi uzbrukumā darbojās Santa Baltace, no tālās līnijas precīzi meta Olga Lakomko un Kristīna Egle. Savu darbiņu paveica arī Olga Kazakeviča ar Oļesju Jevsejevu. Pateicoties labajai aizsardzībai, otrajā puslaikā izdevās salauzt pretinieces un tika izcīnīts panākums ar 68:55.

 

Rezultatīvākā ar 21 punktu bija Santa Baltace (pirmajā spēlē 3 punkti),  bet labs mačs arī Eglei (16, pirmajā spēlē 11), Lakomko (12, 12), Jevsejevai (8, 13) un Kazakevičai (9, 0).

 

Nākamā spēle 18. oktobrī viesos pret „TTT Juniorēm”. Vērts piebilst, ka pirmajās divās sezonas spēlēs pie pirmā punkta LSBL izdevās tikt 1997. gadā dzimušajai Tatjanai Savickai un Viktorijai Semjonovai.

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ