Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

28-09-2015

Skrējienā „Daugavpils – Mežciems” uzstādīts dalībnieku rekords


Sestdien, spītējot nemitīgajam lietum, Vienības laukumā tika dots starts 50. skrējienam „Daugavpils – Mežciems”, kas pulcēja vairāk nekā 350 dalībniekus četrās distancēs.

 

Visu sestdienu lija pamatīgs lietus, kas atturēja daudzus no došanās uz startu, tomēr distancē kopumā devās 364 skrējēji, kas ir jauns vecākā Latvijas skrējiena rekords! Kā pirmie distancē devās jaunākie skrējiena dalībnieki, kas veica viena apļa distanci apkārt Dubrovina parkam. Šajā skrējienā piedalījās 200 dalībnieki, no kuriem jaunākais bija 2014. gadā dzimis.

 

Skrējiena vecākais dalībnieks Romualds Saušs (1933. dzimšanas gads) veica 5 kilometru distanci. Šo distanci visātrāk veica Vladislavs Ņekrasovs, kurš finišēja pēc 21:15 minūtēm. Otro vietu ieguva Žans Purvinskis (22:16), bet trešais bija Oļegs Špakovs (22:33). Finišu sasniedza 96 skrējēji.

 

10 kilometru distancē visātrākais bija Viktors Žigarkovs, kurš šo distanci veica 37:19 minūtēs. Otro vietu ieguva Ronalds Krams, bet trešais bija Kaspars Stivriņš.

 

18 kilometru elites distanci ātrāk par visiem veica Latvijas vicečempions pusmaratonā Dmitrijs Serjogins, finišējot pēc vienas stundas, 10 minūtēm un 19 sekundēm. Ilgi ar viņu spēkojās līvānietis Valērijs Šakelis, savukārt trešais bija daugavpilietis Aivars Uzols.

 

Ne mazāk sīva cīņa bija komandu skrējienā, kur tika summēti četru dalībnieku rezultāti. Orientēšanās klubs „Stiga” šajā cīņā izrāva uzvaru, apsteidzot Daugavpils veterānu komandu. Trešajā vietā šoreiz tūrisma klubs „Sniegpulkstenīte”.

 

Kopumā godalgas tika sadalītas 18 dažādās vecuma grupās. Ar visiem rezultātiem ir iespēja iepazīties šeit: http://www.sportaparvalde.lv/skrejiens-daugavpils-mezciems/sacensibu-rezultati

 

Daugavpils Sporta pārvalde izsaka milzīgu pateicību par palīdzību sacensību organizācijā Jaunatnes departamentam, „Statoil”, „Rimi”, „Coca cola”, Marka Rotko centram, „Printplus”, „IVS-D”, Daugavpils Ledus hallei, Divu krastu radio un „Radio Swh Latgale”.

Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ