Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

11-09-2015

Grigorjeva kvalificējas Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm


Daugavpils labākā cīkstone Anastasija Grigorjeva Lasvegasā notiekošajā pasaules čempionātā brīvajā cīņā ieņēmusi piekto vietu, kvalificējoties Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Lai kvalificētos olimpiādei, Grigorjevai vajadzēs iekļūt labāko sešiniekā. Pirmajā cīņā svara kategorijā līdz 63 kilogramiem Nastja viegli tika galā ar Brazīlijas cīkstoni, tiekot sacensību astotdaļfinālā. Interesanti, ka jau pirmajā kārtā no tālākās cīņas izstājās tādas spēcīgas sportistes kā Valērija Lazinska un Jūlija Tkača.

 

Otrajā kārtā daugavpiliete tikās ar Čehijas pārstāvi un arī šoreiz uzvara izcīnīta vairāk nekā pārliecinoši – 14:6. Diemžēl ceturtdaļfinālā izloze saveda kopā ar vienu no galvenajām favorītēm mongolieti Batsetsegu Soronzonboldu. Grigorjeva šajā cīņā bez variantiem piekāpās pretiniecei (0:10), taču mongoliete tika līdz finālam, tādēļ Grigorjevai bija iespēja turpināt cīņu par bronzas medaļu.

Smagā cīņā ar 16:9 tika uzvarēta turciete Buse Tosuna, kas garantēja Grigorjevai iekļūšanu olimpiskajā sešiniekā! Cīņā par bronzu bulgāriete Taibe Mustafa Juseina izrādījās par spēcīgu un piedzīvota neveiksme ar 2:13.

Grigorjeva šajā pasaules čempionātā ieņēma piekto vietu, bet galvenais, ka kvalificējās Riodežaneiro olimpiādei.


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ