Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

03-10-2011

Sporta ziņas


Volejbolistes tiek labāko trijniekā (03.10)

 

No piektdienas līdz svētdienai Daugavpils Olimpiskajā centrā un Daugavpils BJSS norisinājās starptautiskās sacensības volejbolā meiteņu un puišu grupā.

 

Puiši sacentās 1995. gadā dzimušo vecuma grupā, bet meitenes 1996. gada. Turnīrā kopumā piedalījās 14 komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas.

 

Trīs dienu laikā tika noskaidroti labākie. Puišiem pirmo vietu ieguva Polijas komanda Starograd-Gdansk. Otrā vieta Jēkabpils komandai, bet trešie bija igauņi no Viru pilsētas. Daugavpils komandas ieņēma ceturto un piekto vietu.

 

Meitenēm arī uzvara tika polietēm, bet otrajā vietā lietuvietes no Kauņas. Daugavpils pirmā komanda ieņēma trešo vietu, bet otrā komanda palika ceturtā. Kopumā diezgan labi rezultāti mūsējiem jaunās sezonas ievadā.

 

Puiši:

  1. Starograd
  2. Jēkabpils
  3. Viru
  4. Daugavpils-2
  5. Daugavpils-1
  6. Kaunas

 

Meitenes:

  1. Starograd
  2. Kaunas
  3. Daugavpils-1
  4. Daugavpils-2
  5. Rīga
  6. Kaunas-2

 

 

 

Bokseriem 15 godalgas (03.10)

 

Nedēļas nogalē boksa zālē gāja karsti, jo par „Domes kausu” cīnījās bokseri no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Daugavpils bokseri kopumā izcīnīja 15 godalgotās vietas.

 

Sacensības norisinājās četrās vecuma grupās, bet starp dalībniekiem bija ne tikai labākie mūsu pilsētas sportisti, bet arī viesi no mūsu kaimiņvalstīm – Igaunijas un Lietuvas.

 

Prieks, ka šādā konkurencē labi nostartēja arī Daugavpils sportisti. Par uzvarētājiem savās svara kategorijās kļuva desmit daugavpilieši:

 

Edvīns Kotels, Edgars Koržeņevskis, Raivars Šuļga, Vladislavs Pušķeļs, Evanders Servuts, Dmitrijs Zaharovs, Genādijs Jegorovs, Ainārs Dzenītis, Aleksejs Ribakovs un Pāvels Fedotovs.

 

Otrās vietas tika: Ruslanam Statutam, Ēvaldam Teikmanim, Gatim Zeilem, Denisam Andruškevičam un Farhatam Artikovam.

 

Sacensības tika noorganizētas augstā līmenī un mūsu treneri palika apmierināti ar savu bokseru startu.

 

Īpašu pateicību sacensību organizētāji gribētu izteikt turnīra atbalstītājiem: Daugavpils Sporta pārvaldei, Daugavpils BJSS, Latgales optimai, Elit Baltic, Būvnoturībai, kā arī Dion Sportlab.

 

„SKA” veterāni tiek pie uzvaras Daugavpilī (03.10)

Starptautiskais hokeja turnīrs „Mēra kauss 2011” ir aizvadīts, pie tam spraigā gaisotnē. Par turnīra uzvarētājiem kļuva Sanktpēterburgas „SKA” veterāni, bet daugavpilieši palika ceturtie.

 

Piektdien uz atklāšanas ceremoniju ledus hallē sapulcējās sen neredzēts skatītāju pūlis. Arī pārējās dienās hokeja cienītāji nāca vērot, kā veterāni cīnās par turnīra galveno trofeju. Visu trīs dienu garumā par savu pārākumu lika pārliecināties Sanktpēterburgas „SKA”, kas visus pretiniekus sagrāva, allaž iemetot vismaz desmit vārtus.

 

Tātad, pirmā vieta sanktpēterburgiešiem, bet otro vietu, pateicoties labākai vārtu attiecībai, ieņēma Krievijas klubs „Kingisepp”. Trešo vietu ieguva Rokišķis, kas pēdējā dienā ar 3:5 zaudēja Daugavpils spēlētājiem, taču labākā vārtu attiecība garantēja trešo vietu. Daugavpils šoreiz ieņēma ceturto pozīciju.

 

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Igors Mosins (SKA), labākais turnīra uzbrucējs Sauļus Ļimonts (Rokišķis), labākais aizsargs Aleksandrs Judins (SKA), labākais vārtu vīrs Oļegs Gedzjuns (Daugavpils), bet labākais snaiperis Viktors Kovaļonoks (SKA).

 

 

Gongadze pietuvina „Daugavu” medaļām (03.10)

Daugavpills „Daugava” vēl vairāk pietuvojusies Latvijas futbola Virslīgas godalgām. Kārtējā turnīra spēlē ar 2:1 viesos tika uzvarēta „Jelgava”. Abi vārti Mamukam Gongadzem.

 

Uzreiz jāsaka, ka vienu no daugavpiliešu galvenajiem konkurentiem cīņā par vietu labāko trijniekā „Skonto” futbolisti pazaudēja punktus cīņā ar „Jūrmalu”- 1:1. Šo dāvanu daugavpilieši izmantoja, uzvarot izbraukumā sīkstos jelgavniekus.

 

Rezultātu jau pašā mača sākumā atklāja lieliskais gruzīnu uzbrucējs Mamuka Gongadze, kurš izmantoja pretinieku aizsargu pasivitāti. Pirmā puslaika beigās mājinieki rezultātu izlīdzināja, pateicoties lieliskam Vladislavs Kozlova tālsitienam.

 

Uzvaru „Daugavai” nodrošināja Gongadze, kurš realizēja par viņa nogāšanu piešķirto 11 metru soda sitienu – 2:1! Turnīra tabulā „Daugava” joprojām ir trešā, bet no liepājniekiem atpaliekam tikai vienu punktu. „Skonto” no mums atpaliek jau desmit punktus.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ