Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

01-09-2015

Informācija par Eiropas Sporta nedēļas pasākumiem


Pirmdienas pēcpusdienā Daugavpilī viesojās Latvijas Tautas sporta asociācijas ģenerālsekretāre Galina Gorbatenkova, kura plašāk pastāstīja par Eiropas Sporta nedēļu, bet par pasākumiem Daugavpilī vairāk stāstīja Daugavpils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis un Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājs Mihails Jenbajevs.

 

LTSA ģenerālsekretāre Galina Gorbatenkova plašāk pastāstīja par Eiropas Sporta nedēļas pamatuzdevumiem: „Ir pierādīts, ka cilvēki mūsdienās ir palikuši mazkustīgāki, tādēļ ir ļoti svarīgi attīstīt tautas sportu Latvijā. Eiropas Sporta nedēļā dažādas sporta aktivitātes tiks piedāvātas bērnudārzos un skolās, savas sportiskās aktivitātes piedāvās dažādas biedrības visā valstī. Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti veikt aktīvās pauzes darba vietās. Tiek plānots, ka visā Eiropā Sporta nedēļas pasākumos iesaistīsies apmēram 3 miljoni iedzīvotāju.”

 

Plaša sporta pasākumu programma ir ieplānota Daugavpilī, kur dažādas aktivitātes ieplānotas gan pašiem mazākajiem pilsētas iedzīvotājiem, gan arī senioriem un invalīdiem. Daugavpils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis izteica lielu prieku, ka dažādas sporta un ne tikai sporta biedrības aktīvi atsaukušās uz aicinājumu veidot savus sporta pasākumus.

 

Visas nedēļas garumā Daugavpilī būs iespēja ne tikai pašiem sportot, bet arī vērot augsta līmeņa sacensības kā Latvijas futbola čempionāta spēles, Polijas spīdveja čempionātu, turnīrus basketbolā un telpu futbolā, kā arī rollerslēpošanā.

 

Aktīvās atpūtas cienītājiem būs iespēja piedalīties orientēšanās festivālā, velo pārgājienā, piedalīties „atvērto durvju dienās” Daugavpils BJSS un šautuvē, nūjošanas pasākumā. Kā jau katru gadu, tiks rīkota arī Eiropas spēka diena un daudzi citi pasākumi.

 

Daugavpils Sporta pārvalde aicina pilsētas iedzīvotājus piedalīties arī konkursā, publicējot savas aktīvās sporta pauzes darba vietās, lekcijās un stundās. Lai to paveiktu, ir jāpublicē video vai bildes no savām aktivitātēm Sporta pārvaldes „Facebook” lapā: https://www.facebook.com/sportaparvalde

Eiropas sporta nedēļas programma  

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ