Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

26-08-2015

Eiropas sporta nedēļas pasākumi Daugavpilī


 Daugavpils iedzīvotāji tiek aicināti aktīvi piedalīties Eiropas Sporta nedēļas pasākumos, ko rīko Eiropas Komisija. Laikā no 7. līdz 13. septembrim tiek piedāvāta plaša sportisko aktivitāšu programma.

Laikā no 7. līdz 13. septembrim 31 Eiropas valstī pirmo reizi notiks kopīga sporta nedēļa, kuras galvenais mērķis ir pārliecināt Eiropas iedzīvotājus atteikties no mazkustīga dzīvesveida un iekļaut fiziskās aktivitātes savā ikdienas dzīvē. Eiropas Sporta nedēļu koordinēs Eiropas Komisija.

Daugavpils Sporta pārvalde sadarbībā ar sporta biedrībām, klubiem, skolām un universitātēm piedāvā plašu sportisku aktivitāšu programmu, kurā var piedalīties ikviens gribētājs.

 

Sporta nedēļa tiks atklāta 7. septembrī, kad tiks rīkotas aktivitātes pirmsskolas izglītības iestādēs, savukārt 8. septembrī uzņēmumi un iestādes tiek aicinātas veikt aktīvās pauzes darba vietās. Daugavpils Sporta pārvalde piedāvās iespēju piedalīties arī konkursā, sūtot savus foto un video uz Sporta pārvaldes „Facebook” lapu.

 

Ceturtdien dažādās pilsētas skolās un universitātē tiks rīkoti īpaši flešmobi, piektdien Stropu aktīvās atpūtas un sporta trasē norisināsies nūjošanas pasākums, Vienības laukumā tiks aizvadīts īpašais „Nakts posms” ielu basketbolā, bet sporta skolā būs iespēja vērot dažādu sporta biedrību un fitnesa klubu priekšnesumus. Daugavpils šautuvē būs īpašā atvērto durvju diena.

Visaktīvāk iesaistīties sporta nedēļā būs iespēja sestdien, kad Vienības laukumā tiks rīkoti noslēguma pasākumi. Šajā dienā tiks rīkoti „Spēka dienas” pasākumi, velo pārgājiens, orientēšanās festivāls, sporta aktivitātes, kā arī īpašā „Zib akcija”.

 

Eiropas Sporta nedēļa sakrīt arī ar Futbola nedēļas pasākumiem, tādēļ katru dienu būs arī ar futbolu saistītas aktivitātes kā monofutbola turnīrs bērniem, jauniešu zibensturnīri, Latvijas veterānu čempionāts, kā arī Latvijas Telpu futbola Superkauss, kurā BFC „Daugavpils” tiksies ar titulētāko Latvijas komandu „Nikars”.

 

Svētdien „Celtniekā” notiks bērnu futbola festivāls, Smscredit.lv futbola Virslīgas spēle, bet Stropos pirmo reizi notiks Latvijas kausa izcīņa rollerslēpošanā.

 

Lielajā noslēgumā svētdien stadionā „Lokomotīve” tiks aizvadīta Nice Polijas spīdveja līgas pusfināla cīņa ar „Polonia”.

 

Pilna programma apskatāma pielikumā!

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ