Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

04-08-2015

Daugavpils frisbijisti spēlēja Eiropas čempionātā


Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā aizvadīts Eiropas čempionāts frisbijā, kurā piedalījās vairāk nekā 1500 dalībnieku no vairāk nekā 20 valstīm. Latvijas izlases sastāvā spēlēja arī Daugavpils frisbijisti.

Latvija šajā čempionātā tika pārstāvēta ar sieviešu un vīriešu izlasi. Ņemot vērā iepriekšējo gadu rezultātus, nedaudz augstāk kotējās dāmu izlase, bet arī vīrieši šogad sapulcināja spēcīgu sastāvu. Vīriešu komandas sastāvā spēlēja arī daugavpilietis Rihards Znotiņš.

 

Latvijas izlase turnīru iesāka neveiksmīgi, apakšgrupā piekāpjoties Nīderlandes (11:14), Dānijas (8:17), Austrijas (9:17) un Zviedrijas komandām (10:14).

Otrajā posmā Latvijas puiši ar 13:17 piekāpās spēcīgajai Somijai, pēc kā spraigā galotnē ar 12:13 atzina Čehijas pārākumu, bet pēdējā spēlē beidzot tika pie pirmā panākuma – 14:12 pret Spāniju.

Par lielāko sensāciju puiši parūpējās spēlē par 9.-17. vietu pret iepriekšējā čempionāta laureāti Šveici – 15:14! Nākamajā kārtā pretī stājās jau labi zināmā Nīderlande, kuru šoreiz izdevās pārspēt ar 16:14. Cīņā par devīto vietu tika zaudēts mājiniecei Dānijai -12:17.

 

Noslēgumā puišiem augstā 10. vieta 17 izlašu konkurencē. Uzvarēja Lielbritānija, otrajā vietā Vācija, bet trešajā Francija.

 

Sieviešu izlase grupu turnīrā labi spēkojās ar daudzām konkurentēm, taču palika bez uzvarām – 8:11 pret Krieviju, 10:14 pret Īriju, 5:14 pret Somiju.

 

Nākamajā turnīra fāzē Latvijai vairs nebija iespēju cīnīties par godalgām un augstākā vieta bija trīspadsmitā. Latvietes pierādīja, ka šī īsti nebija viņu vieta, jo tika uzvarētas piecas(!) spēles pēc kārtas – sagrautas Ukrainas, Igaunijas, Spānijas, Polijas un Čehijas izlases. Pēdējā spēlē gan zaudējums pret spēcīgo Austriju ar 7:15.

Noslēgumā mūsu izlasei 14. vieta starp 19 izlasēm. Izlases sastāvā spēlēja arī bijusī Daugavpils Universitātes sieviešu komandas kapteine Evija Arste.

 

Par Eiropas čempionēm kļuva somietes, kuras apsteidza Šveici un Vāciju.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ