Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

20-07-2015

Latvijas „Grand Prix” uzvar Janovskis, Puodžuks 15. vietā


Sestdien „Lokomotīves” spīdveja trekā tika aizvadīts Rietumu Bank Latvijas spīdveja „Grand Prix” posms. Slikto laikapstākļu dēļ sacensības noslēdzās pēc 20 braucieniem. Par uzvarētāju kļuva polis Macejs Janovskis.

 

Pasaules spīdveja labākie braucēji Daugavpilī sapulcējās septīto reizi. Starp dalībniekiem bija trīskārtējais Latvijas posma uzvarētājs Gregs Henkoks, kopvērtējuma līderis Tajs Vofindens, viņa tuvākais sekotājs Niki Pedersens un daudzi citi. Pie „wild card” tika mūsu spīdvejists Ķasts Puodžuks, kurš pagājušajā gadā pārsteidzoši ieņēma 5. vietu.

 

Diemžēl šogad Puodžukam pozitīvi pārsteigt neizdevās. Pirmajos divos braucienos viņš palika ceturtais, bet trešajā braucienu sērijā tika pie pirmā punkta. Vēl veiksmīgāka bija nākamā sērija, kurā divi punkti, bet tas arī viss. Summā viņam 3 punkti un 15. vieta. Aiz Puodžuka palika 2014. gada Latvijas posma uzvarētājs Kšištofs Kaspžaks.

 

Cīņā par pirmo vietu negaidīti labi nobrauca polis Macejs Janovskis, kurš ieguva 12 punktus. Pa 11 punktiem dānim Niki Pedersenam un austrālietim Trojam Bečeloram.

 

Diemžēl pusfināli un fināls netika aizvadīti, jo stiprā lietus dēļ sacensības sākotnēji tika uz laiku pārtrauktas, bet vēlāk nolemts tās neturpināt. Janovskim tika piešķirta pirmā vieta un tā bija viņa pirmā uzvara karjerā.

 

Nākamais posms pēc nedēļas notiks Zviedrijā.

 

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ