Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

26-09-2011

„DU” basketbolistes samēroja spēkus ar lietuvietēm un rīdziniecēm


No piektdienas līdz svētdienai Daugavpilī tika aizvadītas Latvijas un Lietuvas sieviešu basketbola komandu pārbaudes spēles. Daugavpilietes aizvadīja trīs līdzīgas spēles, kurās gan tika piedzīvoti zaudējumi.

Latvijas-Lietuvas sieviešu komandu pārbaudes spēles tika aizvadītas piektdien un svētdien Kultūras un sporta pilī, bet sestdien pirmo reizi pilsētas vēsturē vienības spēlēja Daugavpils Olimpiskajā centrā. Trīs dienu laikā tika aizvadītas četras spēles.

Piektdien laukumā devās Utenas un Daugavpils komandas. Sastāva ziņā krietni atjauninātā "DU" (sastāvu papildinājušas četras jaunas spēlētājas, dažas no viņām dzimušas 1997. un 1996. gadā) ātri nokļuva iedzinēju lomā ar vairāk nekā desmit punktiem, taču otrā puslaika sākumā uz tablo bija vairs tikai 40:43. Augumā krietni vien garākās un fiziski spēcīgākās lietuvietes izmantoja mūsu komandas nogurumu, kā rezultātā beigās tika pat pie nepelnīti pārliecinošas uzvaras – 79:58.

Otrā komandu savstarpējā spēle, kura aizritēja Olimpiskajā centrā, jau bija krietni vien līdzvērtīgāka, pie tam mūsu komandai bija reālas iespējas uzvarēt. Pēc neveiksmīgajām pirmajām minūtēm, kurās netika gūts neviens punkts, turpinājums bija ļoti labs. Daugavpilietes izlīdzināja spēles ritējumu un otrā puslaika sākumā visu laiku atradās vadībā ar pāris punktiem. Trešās ceturtdaļas izskaņā pēdējā uzbrukuma sekundē gandrīz no centra bumbu neticamā stilā iemeta Kristīna Egle, bet diemžēl pēc tā uzbrukums apstājās. Pēdējā ceturtdaļā tikai trīs punkti, uz ko pretinieces atbildēja ar vairāk nekā 20. Atkal zaudējums, šoreiz ar rezultātu 62:82.

Jāsaka, ka lietuvietes arī diezgan pārliecinoši uzvarēja rīdzinieces (vairāk nekā desmit punkti). Svētdien savstarpējo maču aizvadīja "DU" un Rīgas "TTT Juniores". Pirmā ceturtdaļa pagāja ar diezgan solīdu mājinieču uzbrukuma pārsvaru (23:17), bet tad iestājās pamatīgs klusums uzbrūkošajās darbībās, ko rīdzinieces izmantoja, bieži noslēdzot savus uzbrukumus ar ātrajiem pretuzbrukumiem. Pārāk bieži daugavpilietes kļūdījās, pie tam arī metienu precizitāte nebija no labākajām. Tas turpinājās arī otrā puslaika sākumā, kad rīdziniecēm bija pat 14 punktu pārsvars. Šajā svarīgajā brīdī vairākus tālmetienus iemeta Olga Lakomko, atdzīvojās arī citas meitenes, kas ļāva pēdējā spēles minūtē panākt 60:60. Diemžēl galotni izvilka pretinieces – 63:60.

Daugavpilietēm šajā turnīrā rezultatīvākā ar vidēji 16,7 punktiem bija Kristīna Egle, bet vēl vidēji pāri desmit punktiem meta arī Santa Baltace (11,7) un Olga Lakomko (10,7). Vēl mūsējām punktus guva Oļesja Jevsejeva (9,7), Olga Kazakeviča (8,7), Viktorija Semjonova (3,3), 14 gadus vecā Tatjana Savicka (0,7) un Santa Jevsejeva (0,7).

 

Latvijas Sieviešu basketbola līgas sezonu daugavpilietes iesāks 8. oktobrī viesos pret „TTT Rīgu”.

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ