Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

10-07-2015

Karatistu vasaras treniņnometne


No 26. jūnija līdz 5. jūlijam viesu kompleksā „Dzerkaļi” pie Cirmas ezera bērniem tika noorganizeta starptautiskā sporta nometne „Sochin-3”, kurā trenējās „Sochin Karate Club” un „Stop Time dance studio”.

Nometnē kopumā piedalījās vairāk nekā 50 sportisti no Latvijas, Baltkrievijas un Igaunijas. Audzēkņi trenējās trīs reizes dienā. Atskaitot treniņus, bērni veica dažādus sportiskus un atjautības vingrinājumus, peldējās, sauļojās, spēlēja tenisu, novusu, volejbolu, futbolu un citus sporta veidus.

Sergejs Kudlis, Eva Eltermane un Iļja Babajevs pat veidoja muzikālo trio. „Sochin” audzēkņi ieguva pirmās iemaņas darbībā ar samuraju ieroci – nunčaku. Par uzvarētāju atspiešanās konkursā kļuva Kudlis, lēcienos labākie rezultāti Denisam Kuranovam un Alisai Ivaņko. Lielisks sasniegums presītes vingrinājumos Artūram Kiškelim – 410 reizes. Egita Dobrovoļska savu ķermeni no sēdošas pozīcijas spēja pacelt 209 reizes.

Nometnē notika atī kopējā diskotēka, kurā savu meistarību demonstrēja „Stop Time dance studio” meitenes. Baltkrievijas sportistus nometnē pārstāvēja nopelniem bagātais treneris un karatē akadēmijas prezidents – Andrejs Viļkins. Tāpat arī vairākkārtējā pasaules un Eiropas čempione karatē Svetlana Viļkina. Viņi kopā ar brūnās jostas īpašnieku Iļju Babajevu apmācīja bērnus visaugstākā līmeņa paņēmieniem un tehnikai.

Jau pēc nometnes noslēguma notika eksāmeni, kurus pieņēma Viļkins un Ivaņko. Visi audzēkņi, neskatoties uz karsto laiku, parādīja labu sagatavotības līmeni visos tehniskajos rādītājos. Trīs audzēkņi pēc nometnes noslēguma nodeva eksāmenu uz brūno jostu – Alisa Ivaņko, Sergejs Kudlis un Deniss Kuranovs.

Jau pēc eksāmena visi audzēkņi kopā ar vecākiem sacentās virves vilkšanā, kur uzvarēja draudzība. Sporta treniņnometne „Dzerkaļos” norisinājās jau trešo gadu pēc kārtas, tādēļ „Sochin Karate Club” izsaka mizlīgu pateicību par palīdzību un atsaucību Donatam Larionovam, kompleksa administrācijai, kā arī vecākiem.

Sportisti turpinās gatavošanos pasaules čempionātam karatē, kas oktobrī notiks Serbijā.

  

Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ