Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

26-09-2011

Sporta ziņas


„Daugava” viegli apspēlē „Jūrmalu” (26.09)

 

Daugavpils „Daugavas” spēlētāji turpina veiksmīgi spēlēt Latvijas futbola čempionātā. Svētdien, pārliecinoši dominējot visas spēles garumā, ar 3:0 savu skatītāju priekšā tika pārspēta „Jūrmala”.

 

Jūrmalnieki ir vieni no šīs sezonas lielākajiem pārsteigumu autoriem. Komanda vairākkārt atņēmusi punktus vadošajām līgas komandām, tajā skaitā arī „Daugavai”. Vienreiz Daugavpilī tika nospēlēts neizšķirti, bet viesos daugavpilieši zaudēja ar 1:2. Šoreiz gan izdevās reabilitēties par iepriekšnosaukto neveiksmi.

 

Jau no pirmajām spēles minūtēm „Daugava” pārņēma iniciatīvu, izteikti dominējot bumbas kontrolē. Vārtu gūšanas iespējas gan veidojās gaužām reti, taču 30. minūtē pēc Mihaila Ziziļeva izpildītā stūra sitiena Mamuka Gongadze sita precīzi – 1:0! Pirmā puslaika izskaņā pēc Ziziļeva centrējuma Mamukam bija vēl viena iespēja, bet šoreiz nekā.

 

Otrajā puslaikā brīžiem aktivizējās arī viesi, tomēr par Daugavpils vienības pārākumu šaubu nebija ne mazāko. Vienreiz Alans trāpīja pa pārliktni, bet tā bija tikai viena no neizmantotajām epizodēm. Labi, ka vēl divus vārtus mūsējie tomēr iesita. 62. minūtē pēc Afanasjeva centrējuma bumbu savos vārtos ieraidīja pretinieku aizsargs Daniels Olā, bet vēl pēc astoņām minūtēm Gongadze guva savus otros vārtus, esot veiklākais vārtu tuvumā.

 

Uzvara ļauj turpināt cīņu par pirmo vietu turnīra tabulā. Šobrīd „Daugava” ir trešā, bet līdz pirmajai vietai trūkst tikai viena punkta.

 

 

Daugavpils florbols debitē Latvijas 1. līgā! (26.09)

 

Šajā nedēļas nogalē tika veikts jauns ieraksts Daugavpils florbola vēsturē – mūsu pilsētas komanda „Latgale” debitēja Latvijas 1. florbola līgā! Debija izdevās, jo tika izcīnīta viena uzvara.

 

Iepriekšējā sezonā Daugavpils pilsētas čempionāts tika pakārtots Latvijas 2. līgas turnīram. Daugavpils čempioni automātiski ieguva tiesības startēt Latvijas 1. līgā, kas ir otrā līga pēc spēka.

 

Pirmās sezonas spēles tika aizvadītas sestdien un svētdien Daugavpils Olimpiskajā centrā. Pretiniekos bija „Jelgavas novada” komanda, kas nav tā visspēcīgākā, taču pieredzes ziņā bija priekšā daugavpiliešiem.

 

Pirmo spēli mūsu pilsētas komanda iesāka vāji, ātri nokļūstot iedzinēju lomā ar 0:3, taču jau otrās trešdaļas sākumā līdzsvars uz tablo tika atjaunots – 3:3! Diemžēl turpinājumā atkal dominēja viesi, uzvarot cīņu ar 7:3.

 

Otrā spēli gan tika iesākta daudz labāk. Šoreiz trīs vārtu pārsvaru uzreiz ieguva daugavpilieši (4:1), bet arī viesi, ievērojot pirmās spēles tradīciju, ātri rezultātu izlīdzināja, bet otrā perioda beigās pat izvirzījās vadībā ar 6:5! Pēdējā trešdaļā komandas darbojās ļoti rezultatīvi, bet viss izšķīrās pašā galotnē. Divas minūtes pirms mača beigām mūsējie panāca 10:10, bet 17 sekundes līdz finālsirēnai galvenais spēles varonis Aleksandrs Grehovs nodrošināja „Latgalei” uzvaru – 11:10. Grehovam šajā spēlē pieci vārti un viena rezultatīva piespēle. Igoram Kalnačam vārti un septiņas piespēles.

 

 

Daugavpiliešiem lielisks sniegums starptautiskās sacensībās grieķu-romiešu cīņā (26.09)

 

Sestdien Kultūras un sporta pils zālē norisinājās starptautiskās sacensības grieķu-romiešu cīņā. Daugavpils komanda nostartēja veiksmīgi, iegūstot 12 godalgas.

 

Starptautiskās sacensības tika veltītas Daugavpils sporta meistaru piemiņai. Pie mums ciemos ieradās sportisti no Baltkrievijas, Norvēģijas, Lietuvas un citām Latvijas pilsētām. Kopumā par godalgām cīnījās vairāk par 80 cīkstoņiem.

 

Daugavpili pārstāvēja Vitālija Vērdiņa un Dmitrija Lapas audzēkņi. Noslēgumā mūsu komandai piecas zelta, trīs sudraba un četras bronzas medaļas jeb kopsummā 12 godalgas 10 svara kategorijās.

 

Pirmās vietas ieguva: Aleksandrs Jurķāns, Žans Lizbovskis, Ņikita Masjuks, Artūrs Karabaņs un Česlavs Beštins.

 

Otrās vietas Jevgēņijam Zaļivskim, Vilmāram Friliņam un Denisam Leckim.

 

Bronzas godalgas Vladislavam Mihailovam, Iļjam Poliščukam, Vladislavam Mikuckim un Maksimam Leckim.

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ