Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

29-06-2015

Daugavpils spīdvejistiem veiksmīga nedēļas nogale


 

Sestdien un svētdien Daugavpils spīdvejisti veiksmīgi nostartējuši gan Polijas čempionātā, gan arī individuālajās sacensībās.

 

Sestdien Rīgā pirmo reizi pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma norisinājās spīdveja sacīkstes un tajās piedalījās arī trīs mūsējie. Maksims Bogdanovs, Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks cerēja tikt „Grand Prix” seriāla pusfināla labāko septītniekā, kas garantētu viņiem vietu finālā.

 

Bogdanovs un Puodžuks iesāka lieliski, savos braucienos tiekot pie uzvarām. Sliktāk klājās Ļebedevam, kurš palika pēdējais un arī nākamajās sērijās augstāk par trešo vietu netika. Sekmīgi veiktais ceturtais brauciens (1. vieta) un piektais (2. vieta) deva nelielas cerības uz vietu septītniekā, tomēr ar septiņiem punktiem bija par maz. Beigās 10. pozīcija.

 

Bogdanovs no mūsējiem ilgu laiku bija labākais, tomēr beigās savas pozīcijas nedaudz nenoturēja, taču deviņi punkti bija pietiekami tikšanai septītniekā – septītā vieta. Vislabāk klājās Puodžukam, kurš atveda 10 punktus un papildbraucienā par trešo vietu pārspēja ukraini Oleksandru Loktajevu!

 

Pirmo reizi Latvijas spīdveja vēsturē „Grand Prix” atlases finālā būs divi mūsu spīdvejisti! Fināls septembra sākumā norisināsies Polijā.

 

Svētdien pieminētais trio kopā ar pārējiem Daugavpils „Lokomotīves” braucējiem sacentās kārtējā Polijas Nice līgas sacīkstē. Kā arī bija paredzams, uzvara pret Krakovas „Wanda Install” nāca pietiekami viegli – 57:33. Mūsu komanda ieguva ne tikai divus punktus par uzvaru, bet arī vēl vienu bonuspunktu.

 

Labākais komandā ar 14 punktiem bija Maksims Bogdanovs, 12 punkti Puodžukam, 11 Antonio Lindbekam, bet 10 punkti Jonasam Kilmakorpi. Kopvērtējumā mūsu komanda ieņem pārliecinošu otro pozīciju.

 




Atpakaļ