Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

18-06-2015

Daugavpils atklātajā orientēšanās čempionātā triumfē baltkrievi un lietuvieši


 

13.-14. jūnijā vienā no interesantākajiem apvidiem Daugavpils apkārtnē – iekšzemes kāpu masīvā norisinājās jau kļuvušais par tradīciju Daugavpils atklātajs orientēšanās čempionāts. Šoreiz vidējā un garajā distancē savā starpā spēkiem mērojās ap 150 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas.

Pirmā sacensību diena sagaidīja dalībniekus ar atvēsinošu lietu, taču patīkamais vēsums beidzās līdz ar pirmajām starta minūtēm un lielākajai dalībnieku distancē nācās cīnīties ne tikai ar sevi un saviem konkurentiem, bet arī ar apkārt valdošo svelmi. Elites grupās sieviešu konkurencē par ātrākajām kļuva lietuvietes Kristina Masevičiūtė (3. vieta) un Rasa Ivanauskaitė (2. vieta), savukārt uzvaru izcīnīja Baltkrievijas pārstāve Anastasiya Afanaseva, starp vīriešiem uz trešā pakāpiena goda pjedestālā kāpa Ivan Afanasev, otrajā vietā ierindojās Dmitry Krapivko, bet par līderi pirmajā sacensību dienā izdevās kļūt daugavpilietiem Jevģēnijam Danilovam.

Svētdien dalībnieki sacentās garajā distancē, kura lielā karstuma dēļ kļuva par izaicinājumu lielai daļai sportistu. Distances garums variēja no 1 km mazākajiem scensību dalībniekiem (līdz 8 gadiem) līdz pat 9 km sieviešu un 11 km vīriešu elites grupās. Vietas uz goda pjedestāla izcīnīja baltkrievietes Volha Rahautsova (3. vieta) un Hanna Baushevich (2. vieta), bet līderos izrāvās Kristina Masevičiūtė no Lietuvas. Vīriešu konkurencē V21 grupā uz pjedestāla kāpa Baltkrievijas pārstāvji Andrei Zhuravlev un Dmitry Krapivko (dalīta 2. vieta) un Denis Zlobin (1. vieta).

Sacensību kopvērtējumā triumfu savās vecuma grupās vidējā distancē izcīnīja Dominika Dedele (S8), Romualds Dedelis (V8), Yuna Zhukava (S10), Filips Mikulovs (V10), Kamilla Andersone (S12), Nataļja Tumanova (S14), Ņikita Bogdanovs (V14), Nikita Alekseyonok (V16), Anastasija Isajeva (S21B), Antons Drozdovs (V21B), Ļubova Pavļukova (S40), Maksim Lapekin (V40), Māra Putniņa (S50), Valdis Kokorišs (V50), Lida Michailova (S60), Henadzi Trydzenski (V60), Vjačeslavs Nataļevič (OPEN). Elites grupā starp sievietēm līderes pozīciju izdevās noturēt Kristinai Masevičiūtėi, sudrabu izcīnīja Anastasiya Afanaseva, savukārt bronzu - Hanna Baushevich, ātrākie stap vīriešiem V21 grupā izrādījās baltkrievi Denis Zlobin (3. vieta), Andrei Zhuravlev (2. vieta) un Dmitry Krapivko (1. vieta).

OK Stiga izsaka pateicību  Daugavpils Pilsētas Sporta Pārvaldei unTK “Sniegpulkstenīte” par pasākuma atbalstīšanu.

Sacensību rezultāti un bildes ir pieejamas www.okstiga.com.

Uz tikšanos nākošajos startos!




Atpakaļ