Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

22-09-2011

„Daugava” uzvar un turpina cīņu par pirmo vietu


Daugavpils „Daugava” Latvijas futbola čempionātā uzvarējusi otro cīņu pēc kārtas, šoreiz savā laukumā ar 3:1 apspēlējot gados jauno „Olimpa” sastāvu.

 

Trešdienas spēli sākotnēji bija paredzēts aizvadīt Rīgā, taču „Skonto” stadiona aizņemtības dēļ tā tika pārcelta uz Daugavpili. Protams, ka tas nāca mūsējiem tikai par labu. Jau no pirmajām minūtēm iniciatīva piederēja daugavpiliešiem, kuri pirmajā puslaikā izveidoja vairākus labus vārtu gūšanas momentus. Tuvu iesišanai bija Jurijs Sokolovs, Mamuka Gongadze, Mihails Ziziļevs, Jans Radevičs, Valērijs Afanasjevs un citi, bet to izdevās paveikt tikai vienu reizi, kad precīzi pēc rikošeta vārtu priekšā nospēlēja Sokolovs. „Olimps” pirmajā puslaikā atbildēja ar pāris bīstamiem soda sitieniem un Cepurīša trāpījumu pa vārtu stabu.

 

Vēl sparīgāk daugavpilieši uzsāka otro puslaiku, jau pirmajā minūtē izveidojot perfektu momentu, bet Sokolova sitienu viesu vārtsargs Krūmiņš tvēra. Arī nākamajās minūtēs „Daugava” kombinēja daudz, bet rīdzinieki atbildēja ar Gutkovska sitienu no metriem desmit, bet Jevgēņijs Ņerugals glāba mājiniekus. Pēc pāris minūtēm bezspēcīgs bija arī viņš, kad labs tālsitiens padevās Maksimenko – 1:1.

 

Šāds notikumu pavērsiens lika „Daugavai” sasporoties, un ātri vien Valērijs Afanasjevs ar skaistu sitienu no 17 metriem atjaunoja vienu vārtu pārsvaru. „Olimpa” pēdējo pretestību sagrāva komandas spēlētāja Paatas Baladzes noraidījums. Pēc tā mājinieki pilnībā dominēja gūstot arī trešos vārtus, kurus iesita Mamuka Gongadze – 3:1.

 

Turnīra tabulā „Daugava” ar 53 punktiem tikai par vienu punktu atpaliek no pirmajās divās vietās esošajām „Ventspils” un „Liepājas Metalurga” komandām.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ