Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

09-06-2015

Spēkavīru komandu sacensībās uzvar Plivda, Zariņš un Šmaukstelis


Aizvadītajā nedēļas nogalē Preiļos un Daugavpilī norisinājās šī gada “Autotehnica Latvijas Spēkavīru čempionāta” pirmie divi posmi, kuros deviņi spēcīgākie atlēti startēja komandās. Izcīnot augstāko punktu skaitu, par šo sacensību uzvarētājiem kļuva trio Atis Plivda, Didzis Zariņš un Aivars Šmaukstelis.

2015.gada “Autotehnica Latvijas Spēkavīru čempionāts” sākās ar komandu sacensībām, kurās piedalījās deviņi Latvijas labākie atlēti –Artis Plivda no Preiļiem kopā ar Didzi Zariņu no Mārcienas un Aivaru Šmauksteli no Kocēniem. Māra Rozentāla audzēkņi Jānis Šleckus un Edgars Andersons no Kuldīgas, Oskars Martužans no Ugāles veidoja otru komandu, bet trešajā komandā startēja Ivars Grahoļskis no Dundagas, Magnuss Vucāns no Talsiem un Jānis Ilgavižs no Pilsrundāles.

Pirmajā sacensību dienā Preiļos spēkavīriem bija jāizpilda četri vingrinājumi. “Autotehnica” atslēdznieka stafetē atlētiem 15 metrus bija jānes muca (100kg), vairogs Latvijas kartes formā (175kg) un pēc tam vēl riepa, kura sver 130kg. Uzrādot rezultātu, 64,18 sekundes, pirmie palika Plivda, Zariņš un Šmaukstelis, otrais labākais bija Kuldīgas trio, proti, Martužans, Andersons un Šleckus (67,29 sek), savukārt trešajā vietā ierindojās Grahoļskis kopā ar Ilgavižu un Vucānu (83,56 sek).

Nākamajā pārbaudījumā, “Piena spēka” krucifiksā, visilgāk piena kannas, kuru kopējais svars 80kg, tandēmā noturēt izdevās Artim Plivdam, Didzim Zariņam un Aivaram Šmaukstelim (31,59 sek), otru labāko rezultātu, proti, 29,44 sekundes, uzrādīja Ivars Grahoļskis, Jānis Ilgavižs un Magnuss Vucāns, bet kā trešie šajā vingrinājumā palika Oskars Martužans, Edgars Andersons un Jānis Šleckus.

Visātrāk, 85,9 sekundēs, 225 kg lielu smagumu pa “B&B Tools” kāpnēm izdevās uznest Arta Plivdas, Didža Zariņa un Aivara Šmauksteļa trio, otru labāko rezultātu - 93,84 sekundes -  uzrādīja O. Martužans, E. Andersons un J. Šleckus, savukārt trešajā vietā - Jānis Ilgavižs, Magnuss Vucāns un Ivars Grahoļskis, kurš gandrīz pusi distanci veica viens pats.

Noslēdzošais vingrinājums pirmajā sacensību dienā bija “XL” Energy Drink/ “Keraterm” kombinācija. Pirmais no komandas 140kg smagu akmeni meta pāri 160 cm augstumam, bet otrs akmeni, kura svars bija 180kg, meta pāri 180 un 120 cm augstumam, savukārt trešajam spēkavīram bija jāpārmet sešas mucas (18; 20; 22; 24; 26; 28 kg) pāri latiņai 4m augstumā. Pirmo vietu atkal izcīnīja Plivda, Zariņš un Šmaukstelis.

Kopvērtējumā pēc pirmās dienas, veicot četrus  vingrinājumus, pirmajā vietā bija Plivda, Zariņš, Šmaukstelis (12 punkti), otrajā vietā Martužans, Andersons un Šleckus (7 punkti), bet kā trešie – Grahoļskis, Ilgavižs un Vucāns (5 punkti).

Otrajā komandu sacensību dienā atlēti bija pozitīvi noskaņoti turpināt cīņu un uzrādīt labus rezultātus. Tāpat kā Preiļos, spēkavīriem Daugavpilī komandās bija jāveic četri vingrinājumi. Pirmais no tiem 18 tonnas smagas “MAN” kravas automašīnas vilkšana ar rokām, kur  kā pirmie ar rezultātu 44,62 sekundes startēja Plivda, Zariņš un Šmaukstelis, otrajā vietā Kuldīgas trio, Martužans, Andersons un Šleckus (48,32 sek) un kā trešie palika Grahoļskis, Ilgavižs un Vucāns (53,94 sek).

“Bosch” stafetē divi atlēti no komandas 25m nesa nēšus, kuru kopējais svars sasniedza 380kg, savukārt trešajam spēkavīram bija jāveic fermera pastaiga (140kg).  Labākie šoreiz bija Māra Rozentāla audzēkņi (35,84 sek).

“Nākotne” celšanas kombinācijā, kur spēkavīriem bija jāceļ 135kg smags baļķis, 130 kg apollons un hantele (90kg), augstāko rezultātu uzrādīja atkal Plivda kopā ar Zariņu un Šmauksteli.

“Autotehnica Latvijas Spēkavīru čempionāta” komandu sacensību noslēdzošais vingrinājums bija “Škoda” mašīnas vilkšana no zemes, kur pirmo vietu, paceļot vieglo automašīnu 26 reizes, ierindojās Oskars Martužans, Edgars Andersons un Jānis Šleckus, ar 18 paceltām reizēm otrie palika Ivars Grahoļskis, Jānis Ilgavižs un Magnuss Vucāns. Savukārt trešajā vietā, “Škoda” auto paceļoti 16 reizes palika Plivda, Zariņš un Šmaukstelis.

“Autotehnica Latvijas Spēkavīru čempionāta 2015” komandu sacensībās atlētiem, apvienojot spēkus, pirmo reizi bija jāveic šādi vingrinājumi ar neiedomājamiem svariem. Kopvērtējumā, iegūstot 21 punktu, triumfēja Artis Plivda, Aivars Šmaukstelis un Didzis Zariņš. Artis pēc sacensībām atzina, ka mājās startēt esot visvieglāk un līdzjutēji ir ļoti liels atbalsts. Otrajā vietā ierindojās Kuldīgas komanda, kurā startēja Oskars Martužans, Edgars Andersons, Jānis Šleckus (17 punkti), bet kā trešie palika Ivars Grahoļskis, Jānis Ilgavižs un Magnuss Vucāns (10 punkti).

Šīs bija “Autotehnica Latvijas Spēkavīru čempionāta 2015” pirmās sacensības un nākamais posms paredzēts 20.jūnijā Valmierā.

2015.gada spēkavīru sezonas ģenerālsponsors uzņēmums “Autotehnica” -  kravas automašīnu un to piekabju, meža tehnikas, traktortehnikas, būvtehnikas, lauksaimniecības tehnikas un autobusu remonts. Latvijas Baļķa celšanas čempionātu atbalsta “Latvijas Gāze”, “Arčers”, “Škoda”, “XL Energy Drink”, “B&B Tools”, “Fiskars” un gaļas pārstrādes uzņēmums “Nākotne”. 

 

Informāciju sagatavoja:                                

Elīna Gārbena

SIA “Stipriem Events & Media” sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja

E-pasts: elina@stipriem.lv

Mob. tel. +371 26135134




Atpakaļ