Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

08-06-2015

Strītbola sezonas atklāšanā aizraujošas cīņas!


Pilsētas svētku noslēdzošajā dienā ļoti aizraujošs izvērtās strītbola čempionāta 1. posms, kurā piedalījās 39 komandas sešās dažādās vecuma grupās!

Pirms diviem gadiem Daugavpils pilsētas svētkos tika uzstādīts jauns dalībkomandu rekords, kad turnīrā piedalījās 41 komanda. Šoreiz rekords pārsists netika, bet līdz tam trūka ļoti maz – 39 komandas. Pirmo reizi turnīrā spēlēja 2004. gadā un vēlāk dzimušie puiši, kuriem šis gads bija pirmais treniņu gads basketbolā.

Piecu komandu konkurencē uzvarēja „Pērkons”, kas visus pretiniekus apspēlēja „sausā”. Otro vietu ieguva „Fire ball”, bet trešajā vietā „Baltie skeleti”. Visi turnīra dalībnieki saņēma arī piemiņas balvas par veiksmīgi aizvadītu pirmo mācību gadu basketbolā.

V2 grupā puišiem spraigā cīņā pirmo vietu ieguva „Golden Boys” no Utenas, apsteidzot vietējās komandas „Višķi” un „Basket men”.

S3 grupā meitenēm dominēja „Višķu zeltenes”, kas apsteidza „West Coast” un „1 un 2/3”. Ļoti spraiga cīņa ritēja S2 grupā meitenēm, kur piecu komandu konkurencē visas komandas vismaz reizi uzvarēja un vismaz reizi zaudēja. Pārākas šajā cīņā bija „Aloha” meitenes. Otrās bija „Kraujenskij Patrulj”, bet trijnieku noslēdza Utenas meiteņu komanda „Šnio Fanes ir netik”.

S1 jeb jaunākajā grupā meitenēm uzvara tika komandai „Perci”, otrajā vietā „Šašliks”, bet trešajā „Oranža bumba”.

Visplašāk tika pārstāvēta V3 grupa vīriešiem, kur 16 komandas sākotnēji cīnījās par tikšanu ceturtdaļfinālā. Vienīgā komanda, kas grupu turnīrā nepiedzīvoja nevienu zaudējumu bija „Bez nosaukuma”, bet pārējās grupās cīņa bija ļoti spraiga un ceturtdaļfināla dalībnieču noskaidrošanai nācās skaitīt gūto un zaudēto punktu attiecību.

Ceturtdaļfinālā lielāko pārsteigumu sagādāja „Kraft”, kas bija izsēta tikai ar septīto numuru, bet prata uzvarēt ar 2. numuru izsēto „X”. Pārējos pāros uzvarēja nominālās favorītes, tādējādi pusfinālos tikās „Bez nosaukuma” ar DBT un „Kraft” ar „Latgaļiem”.

„Bez nosaukuma” ar 4:1 uzvarēja Daugavpils Būvniecības tehnikumu, bet „Latgaļi” tika galā ar „Kraft” – 5:3. Bronzas spēlē DBT ar 4:2 pārspēja „Kraft”, bet „Bez nosaukuma” sagrāva „Latgaļus” – 10:3.

Nākamo posmu paredzēts aizvadīt 20. jūnijā sporta bāzē „Dzintariņš” (Krimuldas iela 41).


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ