Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

25-05-2015

Bokseris Koržeņevskis ieņem 5. vietu Eiropas junioru čempionātā


No 15. līdz 24. maijam Ļvovā norisinājās Eiropas junioru čempionāts boksā, kurā augsto piekto vietu ieņēma Daugavpils bokseris Edgars Koržeņevskis.

Ukrainas pilsētā Ļvovā sapulcējās 213 bokseri no 28 Eiropas valstīm, lai cīnītos par Eiropas U17 čempionāta godalgām. Daudzu valstu sportisti attiecās piedalīties sacensībās Ukrainas karadarbību dēļ.

Daugavpils BJSS audzēknis Edgars Koržeņevskis svara kategorijā līdz 60 kilogramiem ļoti veiksmīgi iesāka sacensības. Pirmajā kārtā viņš ar 3:0 pārliecinoši uzvarēja Lietuvas bokseri Eividu Avižoni, bet astotdaļfinālā tika galā ar Bulgārijas pārstāvi Ivanu Atanasovu.

Ceturtdaļfinālā daugavpilietis tikās ar Azerbaidžānas bokseri, kuram spraigā cīņā piekāpās ar minimālo 1:2. Koržeņevskim noslēgumā piektā vieta, bet azerbaidžānis turpinājumā kļuva par Eiropas čempionu.

Mūsu boksera treneris Vladislavs Sokolovs: „Mūsu boksera līmenis sasniedz Eiropas vadošo sportistu līmeni. Boksēties mēs varam ar jebkuru pretinieku neatkarīgi no izlozes. Es biju prognozējis, ka mums izdosies tikt starp godalgoto vietu ieguvējiem, bet šoreiz pietrūka psiholoģiskās pieredzes. Pārliecinošais sniegums pirmajās divās cīņās nedeva iespēju pienācīgi sagatavoties galvenajai cīņai. Edgaram bija ļoti tāls un smags ceļams ejams, lai sasniegtu maksimālo rezultātu Eiropā. Līdz pasaules junioru čempionātam, kurš norisināsies Sanktpēterburgā septembra sākumā vēl veseli trīs mēneši, kuru laikā tiks strādāts, lai maksimāli labi sagatavotos un labotu kļūdas.”




Atpakaļ