Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

18-05-2015

Puodžuks un Ļebedevs iekļūst Eiropas finālā


Sestdien Daugavpilī norisinājās Eiropas čempionāta atlases pusfināls, kurā abi mūsējie Ķasts Puodžuks un Andžejs Ļebedevs tika labāko piecu braucēju pulkā, garantējot vietu atlases finālā.

Uz Daugavpili ieradās spīdvejisti no Polijas, Krievijas, Slovākijas, Rumānijas, Dānijas, Ukrainas un citām valstīm. Latviju pārstāvēja Puodžuks un Ļebedevs, kuri bija starp favorītiem uz tikšanu labāko pieciniekā.

Mūsu puiši sacensību ievadā iesāka labi – Puodžuks uzvarēja, bet Ļebedevs bija otrais. Ne tik labi tika veikta otrā braucienu sērija, kad Ļebedevs ieņēma otro vietu, bet Puodžuks bija trešais. Ļoti svarīgs bija 10. brauciens, kurā Ļebedevs savstarpējā cīņā uzvarēja Puodžuku. Priekšpēdējā braucienu sērijā abi mūsējie ieņēma otrās vietas, sperot platu soli pretī iekļūšanai pieciniekā.

Pēdējā braucienu sērijā Puodžuks izcīnīja uzvaru, tādā veidā garantējot vietu labāko piecu braucēju pulkā. Ļebedevam savā braucienā bija nepieciešama vismaz otrā vieta, kuru viņš lieliskā cīņā arī noturēja! Summā abiem latviešiem pa 11 punktiem un dalīta 4./5. vieta.

Izcili startēja Pjotrs Pavļickis, kam uzvaras visos braucienos. Otrajā vietā dānis Hans Andersens, bet trešajā krievs Grigorijs Laguta. Pa diviem braucieniem veica arī mūsu rezervisti Ivans Pļešakovs un Jevgeņijs Kostigova. Pirmajām 3 punkti, bet otrajam divi.

Eiropas čempionāta atlases fināls norisināsies 30. maijā Slovēnijā.

Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ