Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

19-09-2011

Atklātais Polijas čempionāts 2011


11.-12.septembrī Varšavā notika starptautiskais turnīrs „Atklātais Polijas čempionāts 2011”. Šogad uz šīm sacensībām, cīnīties par zelta medaļām, bija ieradušies vairāk nekā 700 sportisti no 15 valstīm. Sacensību nagla bija Dienvidkorejas – mūsdienīgā taekvondo dzimtenes komandas uzstāšanās. Sacensībās poļu taekvondisti uzrādīja izaugsmi. Pateicoties Olimpiskās komitejas un Izglītības ministrijas lielajam atbalstam Polijas izlase īsā laikā spēja izaugt līdz Eiropas vadošo izlašu līmenim.

Mūsu pilsētas godu aizstāvēja Daugavpils taekvondo kluba „Jitae” sportisti. Mūsu jaunieši izcīnīja trīs godalgotās vietas, kas ir labākais sacensību rezultāts kopvērtējumā starp Baltijas valstīm. Uzrādot pārākumu četrās cīņas un neatstājot pretiniekiem nekādas iespējas pirmo godalgoto vietu – zeltu  kadetu vecuma kategorijā līdz 53 kg ieguva Oskars Buķis. Ar trijām uzvarām un zaudējumu finālā svaru kategorijā līdz 65 kg Ekabs Medvedevs ieguva godalgoto otro vietu, bet absolūtajā kategorijā starp junioriem Deivis Pilacs, kas tika līdz pusfinālam un zaudēja sportistam no Baltkrievijas nacionālās izlases, ieguva godalgoto trešo vietu.

„1., 2. un 3.vieta - tas ir mūsu sportistu labākais sasniegums šāda līmeņa sacensībās” – komentē mūsu komandas vecākais treneris Boriss Ivanovs. „Gribētu pateikties jauniešiem, kuri paveica lielu darbu vasaras mēnešos un pašlaik atrodas labā sportiskā formā, kā arī gribu pateikties vecākiem, bez kuru atbalsta šis brauciens uz Poliju nebūtu iespējams”.

Mūsu pilsētas taekvondo izlases tuvākajos plānos ir „Baltkrievijas kausā” (14.10.2011. Minskā)  un piedalīšanas „Olimpiskās komitejas kausa” pirmajā posmā (29.10.2011. Ventspilī), bet taekvondistiem iesācējiem priekšā ir savu spēku pārbaude „Jitae kausā” oktobra sākumā.




Atpakaļ