Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

27-04-2015

4. maija deklarācijas 25. gadadienai veltīts pasākums Latgales Centrālajā bibliotēkā


Sagaidot Latvijas Republikas neatkarības deklarācijas pieņemšanas 25. gadadienu, Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) aicina uz tikšanos ar vēstures zinātņu doktori Genovefu Barkovsku un bijušo PSRS Tautas deputātu Jāni Geibu. Tikšanās norisināsies 29. maijā plkst. 11.30 LCB lasītavā (2. stāvā).

Ir aizritējis jau ceturtdaļgadsimts, kopš 1990. gada 4. maijā Latvijas PSR Augstākā Padome pieņēma deklarāciju “Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu”. Toreiz atmodas laika notikumu kulminācijai līdzi dzīvoja visa valsts – gan tie, kas pulcējās Rīgas ielās, gan tie, kas norisēm sekoja ar radio un televīzijas pārraižu starpniecību. 25 gadus pēc zīmīgā notikuma, kas pavēra ceļu Latvijas valsts atdzimšanai, sabiedrība atkal vienojas 4. maija atcerei, kas tiks atzīmēta ar plašu kultūras pasākumu programmu.

Latgales Centrālās bibliotēkas lasītavā interesentus gaidīs 1990. gada 4. maija aculiecinieki – vēstures zinātņu doktore Genovefa Barkovska un bijušais PSRS Tautas deputātu Jānis Geiba, kas kavēsies atmiņās par tā laika norisēm Latvijā un Daugavpilī un apcerēs to vēsturisko nozīmi.

Gaidām visus interesentus!

 

 

Informāciju sagatavoja:

LCB galvenā bibliotekāre

Inga Gedžūne

Tālr.: 65476344

e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ