Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

23-04-2015

I Starptautiskais tēlniecības simpozijs “R”


No 2015. gada 17. līdz 25. aprīlim, Daugavpilī notiek I Starptautiskais tēlniecības simpozijs “R”, kas tiek organizēts Daugavpils Marka Rotko mākslas centra rezidenču programmas ietvaros. Starptautiskā simpozijā piedalās 6 mākslinieki Edgars Vronskis un Māris Šaršūns no Daugavpils, Kristaps Strauts un Matīss Jansons no Latvijas, Sašo Sazdovskis no Maķedonijas un Rumens Dimitrovs no Bulgārijas.

I Starptautiskais tēlniecības simpozijs “R” tiek organizēts ar mērķi radīt telpisku uzrakstu ROTHKO, kurš kalpotu par mākslas centra identitātes zīmi vidē, apzīmējot mākslinieka Marka Rotko piederību Daugavpils pilsētai. Katrs mākslinieks izveidos vienu burtu, kopīgi veidojot ROTHKO videsobjektu. Starptautiskā tēlniecības simpozija dalībnieku veidots videsobjekts tiks prezentēts mākslas centra 2 gadu dzimšanas dienas svētkos - 24.aprilī plkst.16.30.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs ir atsaucies Daugavpils pilsētas rīkotajai akcijai „Labie darbi - 740” un 24. aprīlī dāvinās „ROTHKO” videsobjektu Daugavpils pilsētai 740 gadu jubilejā.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs




Atpakaļ