Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

15-04-2015

Mājturības un tehnoloģiju olimpiādes darbu izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā


Sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi no 15. līdz 30. aprīlim Latgales Centrālās bibliotēkas Lasītavā būs apskatāma 5.-9. klašu skolēnu mājturības un tehnoloģiju olimpiādes darbu izstāde “Paliktņi”.

Bibliotēkā apskatāmajā izstādē tiks piedāvāti paliktņi, kas tapuši skolēnu 11. atklātās mājturības un tehnoloģiju olimpiādes “Gadalaiki – vasara” ietvaros. Olimpiāde notika vairākās kārtās. Dalībniecēm bija jāveic mājas darbs – izgatavot paliktni, izmantojot jebkuru tekstila tehniku. Darinātos paliktņus vajadzēja iesniegt izvērtēšanai olimpiādes žūrijas komisijai, kura pēc izvērtēto darbu kvalitātes un oriģinalitātes atlasīja dalībniekus olimpiādes nākamajai kārtai, kas notika Rīgā 2015. gada 11. martā.

Olimpiāde notika vairākās kārtās. Dalībniecēm bija jāveic mājas darbs – izgatavot paliktni, izmantojot jebkuru tekstila tehniku. Darinātos paliktņus vajadzēja iesniegt izvērtēšanai olimpiādes žūrijas komisijai, kura pēc izvērtēto darbu kvalitātes un oriģinalitātes atlasīja dalībniekus olimpiādes nākamajai kārtai, kas notika Rīgā 2015. gada 11. martā.

Šajā kārtā piedalījās arī sešas meitenes no četrām Daugavpils vispārizglītojošām skolām: Daugavpils 11. pamatskolas, Daugavpils 3. vidusskolas, Daugavpils Centra vidusskolas un Logopēdiskās internātpamatskolas – attīstības centra. Meitenēm bija jāveic radošs darbs par tēmu “Gadalaiki – vasara”. Izvērtējot dalībnieču darbus, 1. vietu valstī ieguva Daugavpils 11. pamatskolas 5. klases skolniece Viktorija Deiko, savukārt 2.vietā ierindojās Daugavpils Centra vidusskolas 7. klases skolniece Fabiola Pollutri.

No 15. līdz 30. aprīlim ikviens Latgales Centrālās bibliotēkas apmeklētājs varēs apskatīt un novērtēt jauno rokdarbnieču darinājumus. Izstāde “Paliktņi” tiks atklāta 24. aprīlī plkst. 16.00.

Informāciju sagatavoja:

LCB galvenā bibliotekāre

Inga Gedžūne

Tālr.: 65476344

e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ