Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

12-09-2011

Jauno bruņinieku un princešu skola


Daugavpils vāciešu biedrība „ERFOLG” ar bērnu fonda „Children for a better World e.V.“ finansiālo atbalstu organizēja vasaras skolu bērniem -  "Jauno bruņinieku un princešu skola"

Mūsu skolā 30 bērniem bija piedāvāta lieliska iespēja lietderīgi un interesanti pavadīt pēdējās vasaras brīvdienas. Katru dienu bija jautra un relaksējoša atmosfēra. Skolas dalībniekiem bija lieliska iespēja nokļūt pasaku valstībā un izmēģināt sevi drosmīga bruņinieka vai skaistas princeses lomā. Tradicionāli, katrs rīts sākās ar vācu valodas stundu, kuras laikā bērni apguva vācu valodu, paplašināja savu vārdu krājumu, kā arī ieguva daudz jaunas, interesantas informācijas. Liela uzmanība tika pievērsta Vācijas un mūsu reģiona vēsturei un kultūrai. Tas ir, bērni apguva: heraldikas pamatus (Heraldika  - pēta ģerboņus kā vēstures avotu), ģerboņu simbolus un krāsu simbolisko nozīmi. Pasaku princese mazajiem bruņiniekiem un princesēm stāstīja nostāstus par vecajām Vācijas pilīm un, savukārt, bērni apliecināja savu ieinteresētību un veidoja, zīmēja un krāsoja savus ģerboņu simbolus. Pilsētas muzeja darbinieki vasaras skolas bērniem pastāstīja interesantu,  vēsturisku stāstu par vācu bruņiniekiem un mūsu pilsētas vēsturisko attīstību, kā arī, bērniem bija iespēja apskatīt Dinaburgas pils maketu.

Spēlējot, bērni apguva princešu un bruņinieku pieklājības normas, kā arī izveidoja savu bruņinieku kodeksu. Skolas  vecuma bērnu izglītībā ir liela nozīme arī sociālajām prasmēm un tāpēc, bērni apguva pirmās palīdzības  pamatus un ar lielu prieku apspēlēja dažādas "ārkārtas situācijās" un viens otram sniedza pirmo palīdzību. Bet ar ceļu satiksmes inspektoru palīdzību, bērni iepazinās ar ceļu satiksmes noteikumiem, apguva ceļu satiksmes zīmes, kā arī iepazinās ar uzvedības normām, kā pareizi uzvesties uz ceļa vai  publiskajās vietās.

 

 

Protams arī bija jautras spēles un radošās darbnīcas, kuru laikā bērni gan spēlējas, gan izgatavoja fantastisku pūķi, gan radīja dažādas pasakainas pilis no plastilīna.

Bet pēdējā vasaras skolas dienā bija sarīkots turnīrs, kura laikā jaunie bruņinieki varēja paradīt savu cīņas spēku un veiklību un sniegt pirmo palīdzību, bet daiļās princeses, tajā laikā, saviem bruņiniekiem  gatavoja brokastis un palīdzēja sagatavot ceļasomu (piešujot pogas). Pasākuma noslēguma, katram dalībniekam bija oficiāli piešķirtas piemiņas balvas.

Daugavpils vāciešu biedrība  «ERFOLG» vēlas  pateikties visiem, kas palīdzēja organizēt „bruņinieku un princešu” skolu, proti, Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils filiāles darbiniekiem par interesantu pirmās palīdzības lekciju; Daugavpils nepilngadīgo inspekcijas pārstāvjiem, kuri stāstīja jaunajiem bruņiniekiem un princesēm par ceļu satiksmes drošību un pareizu izturēšanos uz ielas un sabiedriskajās vietās; Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeja darbiniekiem par aizraujošu ceļojumu pa Dinaburgas pili un mūsu reģionu un, protams, mūsu viesiem no Vācijas, Janam -  Heindrikam un Timam Lennartam fon Lovtcoviem, kuri lieliski nospēlēja tiesnešu lomas mūsu bruņinieka turnīra laikā.

Vasaras pasakainajā skolā bērni ne tikai ieguva jaunas zināšanas, bet arī izbaudīja unikālu emocionālo piedzīvojumu, kā arī atrada sev daudz jaunu draugu!

Daugavpils vāciešu biedrība „ERFOLG”
Adrese: Cietokšņa iela 44 , Daugavpils
Tālr.: 20371892, 65420019
erfolg@inbox.lv
www.erfolg.lv




Atpakaļ