Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

30-03-2015

Noslēdzās ģimeņu publiskās runas konkursa “Saules apspīdētie – Raiņa un Aspazijas iedvesmotie” 1. cikls


2015. gada 27. martā Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” noslēdzās lasošo ģimeņu publiskās runas konkursa “Saules apspīdētie – Raiņa un Aspazijas iedvesmotie” 1. cikls, kas bija veltīts izcilās latviešu rakstnieces Aspazijas daiļradei. 

Konkursa gaitā ģimenēm vajadzēja sagatavot publisku runu, kas atklāj viņu izpratni par Aspazijas daiļradi un akcentē tajā aktualizēto vērtību nozīmi savas ģimenes dzīvē un mūsdienu Latvijas sabiedrībā kopumā. Konkursā piedalījās 9 ģimenes: Gržibovsku ģimene, Panteļejevu ģimene, Andrianovu ģimene, Čepuļonoku ģimene, Martirosjanu ģimene, Lietaviešu ģimene, Orlovu un Kraukļu ģimene, Minkeviču ģimene un Felču ģimene.

Konkursa dalībniekiem bija piedāvātas vairākas tēmas. Lielākoties konkursanti deva priekšroku bērnības tēmai. Dažas ģimenes izvēlējās runāt par sievietes lomu ģimenē un sabiedrībā. Viena ģimene mēģināja pārsteigt Aspaziju, vēstot par dzejnieces nozīmi latviešu kultūras dzīvē mūsdienās. Tādējādi caur Aspazijas daiļrades prizmu dalībnieki atklāja savas bērnības atmiņas un uzskatus par dažādiem jautājumiem. Daudzus dalībniekus atbalstīja draugi, kas padarīja šo pasākumu par ģimenisku un sirsnīgu.

Publiskās runas konkursa dalībniekus vērtēja kompetenta žūrija: Daugavpils teātra aktieris Ritvars Gailums, Daugavpils Universitātes pētniece Mārīte Kravale-Pauliņa, Bērnu bibliotēkas “Zīlīte” vadītāja Anna Pakere un laikraksta “Latgales Laiks” žurnāliste Egita Terēze Jonāne.

Dalībnieku uzstāšanos žūrija vērtēja pēc noteiktiem kritērijiem – saturs, runas uzbūve, valoda, izteiksme, prasme atbildēt uz jautājumiem. Pēc ģimeņu snieguma izvērtēšanas un punktu saskaitīšanas tika sadalītas vietas. Visaugstāko punktu summu un pirmo vietu ieguva Martirosjanu ģimene, otro vietu izcīnīja Čepuļonoku ģimene un trešajā vietā
– Felču ģimene.

Noslēgumā visi dalībnieki ieguva pateicības rakstus un saldas balvas. Konkursa laureāti saņēma arī dāvanu kartes grāmatu iegādei un iespēju uzstāties Daugavpils Muzeju nakts pasākumos.

Liels paldies bibliotekāriem, kuri palīdzēja ģimenēm sagatavoties konkursam, un žūrijas komisijai par ieguldīto darbu!

Jau pavisam drīz – 16. aprīlī sāksies pieteikšanās konkursa 2. ciklam “Veltījums Rainim”. Aicinām pieteikties un piedalīties!

 

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Tatjana Hodokova
tālr.: 65476344
e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ