Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

01-04-2015

Aicinām svinēt Lieldienas Daugavpilī!


No 2. līdz 8.apīlim Daugavpilī norisināsies Lieldienu pasākumi, kuru laikā varēs apmeklēt dažādas radošās un interaktīvās darbnīcas, koncertus, izšūpoties Lieldienu šūpolēs, kā arī piedalīties Lieldienu olu kaujās u.c. aktivitātēs.

Gatavojoties Lieldienu svinēšanai, jau no 2.aprīļa pilsētā tiek organizētas dažādas radošās darbnīcas. Biedrība „ERFOLG” 2.aprīlī aicina ikvienu interesentu apmeklēt stikla apgleznošanas darbnīcu un iemācīties, kā uz stikla var izveidot skaistas Lieldienu dekorācijas. Lai uzzinātu par senajām Lieldienu tradīcijām, līdz 3.aprīlim skolēni tiek aicināti pieteikties dalībai Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja piedāvātajā interaktīvajā programmā (pieteikšanās pa tālr.: 20203713),  bet 4.aprīlī muzejā ikviens tiek aicināts uz šķīvīšu dekorēšana darbnīcu.

Savu kulmināciju Lieldienu pasākumi sasniegs Otrajās Lieldienās, 6.aprīlī, kad plkst. 12:00 visi tiek aicināti Vienības laukumā piedalīties svētkos „Lieldienu šūpolēs”. Pasākuma laikā darbosies Lieldienu tirdziņš, darbnīcas bērniem, kur kopā ar Daugavpils nacionālajām biedrībām varēs piedalīties olu kaujās, olu ripināšanā, olu krāsošanā u.c. aktivitātēs. Kā Lieldienās pienākas – ikvienam būs iespēja izšūpoties arī Lieldienu šūpolēs. Jau no plkst. 10:00 laukumā būs atvērtas arī atrakcijas bērniem – lieli un mazi karuseļi, vilcieniņš, šūpoles (plkst. 10:00 – 16:00 mazajā karuselī bērniem būs iespēja pavizināties bez maksas).

Savukārt uz svētku skatuves visus klātesošos plkst. 12:00 ar savu jestro programmu priecēs postfolkloras grupa „Rikši”. No plkst. 13:00 uz skatuves sāks darbosies Lieldienu zaķa „brīvais mikrofons”  bērniem, kura laikā būs iespēja dziedāt Lieldienu dziesmas un skaitīt dzejoļus, kā arī saņemt zaķa sarūpētās saldās dāvanas. Bet plkst. 14:00 savu muzikālo apsveikumu dāvās Profesionālais pūšamo instrumentu orķestris „Daugava”.

Otro Lieldienu svinības turpināsies Vienības nama koncertzālē, kur notiks Latviešu biedrības Lieldienu balle – groziņu vakars. Tā laikā notiks koncerts, dāmu cepurīšu konkurss, krāsotu olu konkurss un dejas. Ieeja pasākumā ar ielūgumiem (par ielūgumiem var sazināties pa tālruni 29461765).

Lieldienu svinēšana noslēgsies 8.aprīlī Poļu kultūras centrā, kur skatītājus ar savu koncertprogrammu priecēs Poļu kultūras centra radošie kolektīvi.

Sīkāku informāciju par visiem Lieldienu nedēļas pasākumiem var atrast Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes mājas lapā www.kultura.daugavpils.lv.

 Daugavpils pilsētas Lieldienu pasākumi 2015.gadā

Papildus informācija:

Vita Viļevko

Daugavpils pilsētas domes

Kultūras pārvalde

t.: 20613225

e-pasts: vita.vilevko@daugavpils.lv




Atpakaļ