Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

07-09-2011

Ar divu jaunu dzejas krājumu atvēršanas svētkiem sākušās Dzejas dienas


7. septembrī Latgales centrālajā bibliotēkā bija dzejas svētki. Klajā nākuši divu Daugavpils dzejnieku krājumi. Savas grāmatas prezentēja Faina Osina un Valentīns Lukaševičs.

Dzejniekus un dzejas mīļotājus svētkos sveica Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova un 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs. Kulakovas kundze uzvēra, ka Dzejas dienas ir iespēja dzejniekiem sevi parādīt lasītajiem, bet lasītajiem būt tuvāk saviem mīļākajiem autoriem. Žanna Kulakova pateicās dzejniekiem, bet Fainu Osinu sveica īpaši, jo nesen viņa svinēja dzimšanas dienu. Viņa ir Goda daugavpiliete. Ir tradīcija Goda daugavpiliešus sveikt īpaši, tāpēc Domes priekšsēdētaja, izmantojot šo iespēju, sveica Fainu Osinu dzimšanas dienā un pasniedza Daugavpils simbolu- liliju.

Daugavpilī ir vairāk nekā 20 dzejnieki, kas raksta dažādās valodās. Daugavpilī ir stipras dzejas tradīcijas, tāpēc Dzejas dienas pilsētā gaida, tas vienmēr ir liels notikums.

Dzejas dienas Daugavpilī turpināsies 8.-9. septembrī. Būs daudz tikšanos, arī jaunu grāmatu prezentācijas, dzejas lasījumi un bardu koncerts.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ