Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

07-09-2011

"ERFOLG" izveidoja pasaku, radot leļļu teātri ar savām rokām


Daugavpils vācu biedrība "ERFOLG" sadarbībā ar Vācijas Iekšlietu ministriju projekta "Etniskās skola bērniem" ietvaros organizēja vasaras skolu bērniem"Pasakas darbībā. Bērnu leļļu teātris "

 

Mūsu skolā bērniem bija lieliska iespēja lietderīgi un jautri pavadīt brīvo laiku. Leļļu teātris nav vienkārši spēle, bet gan lielisks līdzeklis, kurš aktīvi attīstīta valodu, loģisko domāšanu, vārdu krājumu, kā arī attīsta bērna radošo domāšanu un iztēli.

 

Tradicionāli, bērnu skolas rīts sākās ar vācu valodas stundu, kurā bērniem bija iespēja apgūt Brāļu Grimmu pasakās sastopamo dzīvnieku nosaukumus, iepazīties ar pasaku ekvivalentiem varoņiem, kā arī iepazīties ar teātra pasaku varoņiem, ar kuriem bērni, pieredzējis skolotājas S. Semeško vadībā, strādāja visu nedēļu.

 

Vasaras skolas dalībnieki uzzināja daudz jaunus un interesantus faktus par teātra vēsturi, iemācījās paši izgatavot teātra lelles, apguva runas tehnikas paņēmienus, izmēģināja sevi aktieru lomas, kā arī  apmeklēja pilsētas teātri un pat  ieskatījās aktieru ģērbtuvēs un grimmētavās.

 

Viss mācību uzsvars tika likts uz darbu pie lomām, kā arī pie pareizas apiešanās ar  dekorācijām. Izrādījās, ka tas ir ļoti grūts un darbietilpīgs darbs, kurš prasa pacietību un neatlaidību. Bet neskatoties uz to, bērniem patika šis aktieru darbs  un viņi pacietīgi strādāja pie sekojošu  pasaku iestudēšanas: "Rausis", "Cimdiņš" un "Izsarkušais kaķēns".

 

Mazo aktieru mēģinājumus bieži vien nomainīja jautras spēles un radošās darbnīcas, kur jaunie aktieri gatavoja ielūgumus savām  mammām un tētiem, vecmāmiņām un vectētiņiem...

 

Jaunie mākslinieki pirms izrādes ļoti uztraucās un skatītāji uztraucās ne mazāk, jo tā bija viņu bērnu pirmā izrāde. Par laimi, visas izrādes bija ļoti veiksmīgi iestudētas.

 

Pēc izrādes visiem dalībniekiem (jaunajiem aktieriem) bija piešķirtas pārsteigumu balvas un dāvanas.

 

Vasaras skolas dalībnieki ne tikai ieguva daudz noderīgu prasmju, bet arī atrada daudz jaunu draugu. Tas nozīmē, ka iespējams mēs vēl tiksimies ar mūsu mazajiem draugiem, uz ko arī mēs ļoti ceram! Nāciet! Daugavpils vācu biedrība "ERFOLG" vienmēr Jūs laipni gaida!

 

 

 

Daugavpils vācu biedrība   „ERFOLG”
Cietokšņa iela 44 , Daugavpils
Tālr.: 20371892, 65420019
erfolg@inbox.lv
www.erfolg.lv

 




Atpakaļ