Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

01-09-2011

Sākusies pieteikšanās konkursam - festivālam „Pērles un dimanti”


Jaunā sezona Latvijas jaunajiem izpildītājiem sākas ar jaunu un vēl nebijušu iespēju: pirmo reizi tiek organizēts konkurss – festivāls „Pērles un dimanti”kā svētku dāvana 2011/2012 mācību gadā!

 

Projekta mērķis ir rosināt jaunu sadarbības formu rašanos starp jaunajiem vokālistiem un Latvijas izklaides industrijas profesionāļiem, veicinot jauno izpildītāju izaugsmi un māksliniecisko spēju attīstību. Konkursā – festivālā piedalīties aicinātas Latvijas bērnu un jauniešu vokālās grupas kā arī solisti no 5 – 20 gadiem, dalībnieki startēs trīs vecuma grupās. Katrs pretendents varēs piedalītes ar vienu latviešu komponista dziesmu latviešu valodā, kas atbilst izpildītāju vecumam un balss spējām.

 

Konkurss norisināsies trijās kārtās. Dalībniekus vērtēs profesionāla un kompetenta žūrija, kuras sastāvā būs mūziķi, vokālie pedagogi, režisori un citi neatkarīgi mūzikas industrijas pārstāvji.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 30. septembris. Otrās kārtas dalībnieki, konkursa – festivāla mājas lapā tiks paziņoti 3. oktobrī, kad dalībnieku iesūtītos ierakstus būs izvērtējusi organizatoru norīkotā žūrija. Otrā kārta notiks 8. oktobrī – modernajā un daudzfunkcionālajā Ādažu Kultūras un izglītības centrā – šajā kārtā iesniegtās dziesmas būs jāizpilda dzīvajā izpildījumā. Ar trešās – noslēdzošās kārtas dalībniekiem projekta radošā komanda sazināsies personīgi līdz 18. oktobrim.

Konkursa trešā kārta, jeb fināls norisināsies 6. novembrī, kad uz vienas skatuves ar labākajiem konkursa dalībniekiem kāps Latvijas estrādes zvaigznes, uz skatuves jaunajiem dziedātājiem būs iespēja kāpt arī vieniem kā daudzpusīgiem un perspektīviem talantiem – apliecinot, ka Latvijā ir daudzsološi izpildītāji, kas var savu pilsētas un valsts vārdu nest arī pasaulē!

 

„Dalība projektā ir solis ceļā uz tālākiem sasniegumiem, tā ir iespēja gūt jaunu, vēl nebijušu pieredzi, tā ir iespēja būt pamanītam un novērtētam, tā ir iespēja mācīties, pilnveidoties un augt radoši” stāsta projekta radošā komanda un aicina ikvienu Latvijas jauno izpildītāju nepalaist garām iespēju, jo kas zina, varbūt konkurss būs dzīves pagrieziens uz Latvijas mūzikas industriju.

 

Konkursa radošā komanda visiem skolniekiem, studentiem novēl veiksmīgu un izdevušos jauno mācību gadu, lai skolotājiem pacietība un izturība, vecākiem spēks un veselība! Lai mums visiem kopā ražīgs un panākumiem bagāts rudens, lai veicas darbi un nezūd ticība saviem spēkiem!

 

Uz tikšanos konkursā „Pērles un dimanti”

Konkursa nolikums un pieteikuma anketas projekta mājas lapā - www.perlesundimanti.lv

 

 

Nāc, piedalies, izaicini un pierādi!

 




Atpakaļ