Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

30-08-2011

LCB jauna gleznu izstāde


Jaunais gleznotājs Aivis Pīzelis piedāvā gleznu personālizstādi „Galvu virs ūdens!”, tās atvēršana notiks 2.septembrī plkst.12.00 Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā.

 

     A.Pīzelis dzimis 14.12.1988. Preiļos, pašlaik studē Latvijas Mākslas akadēmijas, Latgales filiālē, glezniecības nodaļas 2. kursā. Pabeidzis Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas vizuāli plastiskās mākslas izglītības programmā, Preiļu Mūzikas un mākslas skolas, Mākslas nodaļu.

     No 2007.gada aktīvi piedalās dažādās izstādēs:

2007.g. grupas izstāde „Ķiršu dārzs”, Balvos

2008. g. Plenēra darbu izstāde Stāmerienā

               Grupas izstāde „Rudens 2008”, Rēzeknē

              Zīmējumu  personālizstāde „Pārdomu brīdis”, RMDV Rēzeknē

2009. g. Gleznu personālizstāde RMDV, Rēzeknē

              Grupas izstāde „Rudens 2009”, Rēzeknē

              Piedalīšanās Starptautiskajā plenērā „Preiļi. Rudens 2009”, Preiļos

2010. g. Gleznu personālizstāde „Re-Starts” Preiļu KN, Preiļos;Rēzeknē

              Piedalīšanās Starptautiskajā plenērā „Domas lidojums” Rēzeknē

              Grupas izstāde „Es gribu ar tevi parunāt”, Rēzeknē

              Grupas izstāde Ludzas novadpētniecības muzejā „Ilgas pēc pavasara”,Ludzā

              Plenēra darbu izstāde „ Ceļš uz jūru”, Mazirbē

              Gleznu personālizstāde „Princeses Martas krasts” Preiļos

2011.g.  Grupas izstāde „Starpdimensijas” , Naujenes KC 

              Gleznu personālizstāde „Rasa rīta” ,J. Raiņa muzejs Jasmuiža     

 

Mākslinieks par izstādi:

„Palīgā!”-kāds sauca, bet bija jau par vēlu. Neviena tuvumā, kas palīdzētu, satvertu pedējā brīdī un izvilktu. Grimt un padoties, atdoties straumei, kļūt par barību zivīm- vienīgais, kas atlicis.

Tā dzīvē reizēm notiek, kad šķiet ūdens smeļas mutē un krasts nav aizsniedzams.Bieži šādās situācijās  gars ir pirmais, kas saļimst un beidz pretoties. Un šeit nav runa tikai par slīkšanu tās tiešajā nozīmē...Viss sākas cilvēka dvēselē- vēlmē dzīvot vai mirt.

 Un tieši par to ir šī izstāde-par to, ka apkārt ir tik daudz lietu, notikumu un cilvēku, kas to visu ietekmē- ceļ tevi uz augšu vai gremdē nost.

 Būtiski , ka šos faktorus  mēs katrs uztveram savādāk un katram ir atšķirīga attieksme un viedoklis. Savukārt es uzskatu –velns, lai parauj visas ūdenszāles, kas velk uz leju un kavē, jo ir jātur galva virs ūdens!

Priekš manis gleznošana ir kā dzinulis izelpai un ieelpai, jo radot es jūtos brīvs un dzīvs. Darbi  atlasīti no pēdējo trīs gadu laikā tapušajām izstādēm-„Re-starts”, „Princeses Martas krasts” un „Rosa Reita”- kā arī iekļautas jaunas līdz šim nekur citur neizstādītas gleznas. Izstāde ir savdabīga un daudzveidīga ar to, ka laika gaitā tikušas izmēģinātas dažādas tehnikas-avarelis,pastelis, akrils, taču pašlaik par nozīmīgāko kļuvusi tieši eļļas tehnika. Krāsu izvēlē parasti esmu tiešs un drosmīgs, izvairos no netīriem vai pelēcīgajiem toņiem. Kompozicionālie tēli nāk no dzīves-attiecīgi tos paspilgtinot un uzsverot raksturīgo-gan ainavu žanrā, gan figurālajā glezniecībā.

 

Latgales Centrālajā bibliotēkā A.Pīzeļa gleznu izstādi “Galvu virs ūdens” varēs apskatīt no 2.septembra līdz 4.oktobrim.

 

 

 

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

LCB vadītājas vietniece

Dz.Stupāne

tālr.65476341

e-pasts: dzidra.stupane@lcb.lv

 




Atpakaļ