Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

30-08-2011

Gaismas bibliotēka Ruģeļos ver durvis saviem lasītājiem


Mācību gada sākuma priekšvakarā Ruģeļos durvis vērusi jauna bibliotēka. Jaunā Gaismas bibliotēka savus pirmos lasītājus gaidīs jau 31. augustā no plkst.11.00.

Latgales centrālās bibliotēkas direktore Jelena Šapkova uzsvēra, ka Gaismas bibliotēkas dzimšanas diena nebūtu iespējama bez pašvaldības atbalsta. Kad tika stādīts 2011. gada budžets Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs bija tas cilvēks, kurš noticēja iecerei un atbalstīja to.

Vitālijs Azarevičs uzskata, ka ne tikai centram ir jāattīstās, jādomā par mikrorajoniem. Ruģeļi sen jau pelnījuši savu bibliotēku. Azareviča kungs kopā ar Jelenu Šapkovu pārgrieza simbolisko lentīti un pateica paldies visam bibliotēkas kolektīvam par pašaizliedzīgo darbu. “ Redzot to, kā strādā šie cilvēki, ar kādu aizrautību un patriotismu, kā ģenerē jaunas idejas, nevarēju neatbalstīt bibliotēkas centienus. Tā, protams, nav Gaismas pils, bet tikai gaiša saliņa Daugavpils mikrorajonā, bet uzskatu, ka pat ar maziem mērogiem var sasniegt lielus mērķus”, uzsvēra Vitālijs Azarevičs.

Kolēģus svētkos sveica citu pilsētas kultūras iestāžu pārstāvji, bibliotēkas kolektīvs un Ruģeļu bērnudārza audzēkņi.

     Bibliotēka izvietota Ruģeļu pirmskolas izglītības iestādes ēkā, Gaismas ielā 9. Bibliotēkai ir nodrošināta atsevišķa ieeja, bibliotēkas telpās izveidota informācijas zona gan pieaugušajiem, gan bērniem. Jaunā bibliotēka pildīs kultūras, informācijas un saskarsmes centra funkcijas Ruģeļu mikrorajona iedzīvotājiem.

     Bibliotēkā ir iespēja saņemt literatūru, iepazīties ar jaunāko periodiku latviešu un krievu valodās, izmantot bezmaksas pieeju internetam un datoriem, lietot bezvadu internetu, datubāzes, noskatīties jaunākās latviešu filmas portālā www.filmas.lv, saņemt profesionālas konsultācijas, piedalīties dažādās bibliotēkas aktivitātēs, kā arī lietderīgi pavadīt savu brīvo laiku. Jaunajās telpās patīkams pārsteigums sagaidīs pašus mazākos lasītājus – jaunas krāsainas grāmatas, rotaļlietas, iespēja noskatīties skaistākās multfilmas u.c.

     Jaunās Gaismas bibliotēkas materiālo un tehnisko pamatu nodrošina Latgales Centrālā bibliotēka Daugavpils pilsētas domes piešķirtā finansējuma ietvaros.

     Bibliotēkas grāmatu krājums pamatā komplektēts no likvidētās Ezeru bibliotēkas krājuma daļas, kurš šobrīd ir papildināts ar jauniem un aktuāliem eksemplāriem.

     Gaismas bibliotēkas darba laiks:

Pirmdiena         brīvdiena

Otrdiena           11.00-18.00

Trešdiena         11.00-18.00

Ceturtdiena       11.00-18.00

Piektdiena        11.00-18.00

Sestdiena          10.00-17.00

Svētdiena         brīvdiena

 

Tālrunis: 65455648




Atpakaļ