Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

03-02-2015

Izstāde "Viens īss mirklis"


Ērika Popova (Virbule) ir dzimusi Daugavpilī. Absolvējusi Līvānu vidusskolu. No 1989.gada līdz 1994.gadam mācījusies Rīgas Tehniskajā Universitātē Rūpnieciskās un civilās būvniecības fakultātē. Viņa ir kvalificēta būvinženiere un ieguvusi maģistra grādu.

Ar glezniecību sāka nodarboties jau no agras bērnības. RTU mācību studiju specifikas dēļ, lielāko daļu veido grafiskie darbi. Pēdējos gados lielākoties tiek gleznots ar eļļas krāsām. Aktīvi līdzdarbojas dažādos plenēros un izstādēs. Daudzas gleznas atrodas privātajās kolekcijās visā pasaulē. Vienu no darbiem iegādājās Daugavpils Marka Rotko mākslas centra krātuve. Ērika daudz darba ieguldījusi atjaunojot ārējo fasādi vēsturiskajām mājām Daugavpilī.

Māksliniece stāstot par savu jaunāko izstādi uzsver:

„Tikai ir viens mirklis un tas liek mums apstāties un atskatīties ar citām acīm uz ikdienas rutīnas „neikdienišķumu”. Tas ir bērna izbrīns un „dzīves nogurdinātā cilvēka –  „vecīguma” domīgums. Dažreiz, pat viens šis mirklis pārvērš mūsu dzīvi... Viens acu skatiens vai gaismas stars maigi glāstošs „būtnes” ķermeni vai maza bērna atklāti neviltotais smaids un apkārtne brīniški pārvēršas – tā „staro” visās varavīksnes krāsās. Tieši šādus mirkļus es cenšos tvert un atttēlot savos darbos. Skatītāj, apstājies – apskaties šī mirkļa skaistumu! Manos darbos caurvijas – gan prieks un vieglas skumjas, gan romantisms un impulsīva steiga, bez kā mūsu dzīve pārvēstos par vienkāršu datorprogrammu.”




Atpakaļ