Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

02-02-2015

Sarunas par pamatvērtībām


Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs aicina apmeklēt jaunās izstāžu sezonas atklāšanu 2015. gada 13. februārī plkst. 16.00. Būdamas filozofiskas, nedaudz nopietnas un viegli patriotiskas, jaunās sezonas izstādes runās ar skatītāju par pamatvērtībām – ģimeni, mīlestību, dzimteni...

LATVIJAS AINAVA (13.02.2015.- 12.04.2015.) – piecu Latvijas laikmetīgās autorfotogrāfijas stāstu kopums. Izstādes virstēma ir ainava, kas ir virsma kontemplatīvam skatienam, skatuve īpatnam vai ikdienišķam notikumam, kā arī, protams, katalizators indivīda tapšanai par to, kas viņš kļūst kādas konkrētas ainavas ieskauts. šie pieci fotostāsti ieskicē jaunu paradigmu Latvijas autorfotogrāfijā, kurai ir raksturīga novēršanās no konvencionāli skaistā un pievēršanās ikdienišķajam, personīgajam un šķietami nesvarīgajam ainavā.

VĀRTI UZ KURZEMI (13.02.2015.- 12.04.2015.)- ir 2014. gada Kurzemes mākslas un dzejas dienu ceļojošā izstāde, kas apkopo visdažādākos mākslas veidus un atšķirīgas mākslinieku paaudzes, parādot mākslas virzību, kas aktuāla šajā Latvijas reģionā.  Tā sniegs nelielu ieskatu mākslas procesos, kurus iedvesmo mākslinieki, kas savu iedvesmu rod Kurzemē.

ČETRAS IZSTĀDES (13.02.2015.- 12.04.2015.)- Vijas Zariņas, Kaspara Zariņa, Paulas Zariņas un Martas Zariņas-Ģelzes patstāvīgi veidotas personālizstādes, katra ar savu, autora izvirzītu radošo uzdevumu un stāstu. Savukārt projekta lielākais izaicinājums - gan ekspozīcijās, gan interpretācijās ir turēties drošā attāluma no ģimenes un Zariņu dzimtas sentimenta un pievērsties tikai mākslai.

TELEVĪZIJA. MĒS ESAM SAVĒJIE (13.02.2015.-01.03.2015)– mākslas foto izstāde par godu Latvijas Televīzijas 60 dzimšanas dienai, kurā Valta Kleina fotogrāfijās, iemūžinātas 14 spilgtas LTV personības, kuras simbolizē dažādus laikus, bet vienotas un nemainīgas sabiedriskā medija vērtības un nesaraujamo saikni ar savu valsti un tautu.

Attēls: Valta Kleina fotogrāfija no sērijas „Televīzija. Mēs esam savējie”

 

 

Sekojiet līdzi:

www.rotkocentrs.lv    

https://www.facebook.com/DaugavpilsMarkRothkoArtCentre 

https://twitter.com/rotkocentre

http://www.draugiem.lv/rotkocentre

 




Atpakaļ