Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

14-01-2015

Baltkrievu Kutras centrā līksmi nosvinēja „Koļadu” svētkus


2015.gada 11.janvārī Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā (BKC) norisinājās „Koļadu” svētki baltkrievu svētdienas skolas „Vjasjolka” audzēkņiem.

Baltkrievu svētku un ieražu gada kalendārā Koļadi ieņem pirmo vietu. Tie ir saistīti ar ziemas saulgriežiem un Jaunā gada sākumu. 12 dienu garumā – no Koļadiem līdz Kristīšanai („Kreščeņije”) baltkrievi svin iecienītos ziemas svētkus, kuros cieši savijas kristiešu tradīcijas ar tautas ticējumiem.

Svētkos Baltkrievu kultūras centrā tika demonstrēts teatralizēts uzvedums, ko bērniem sagatavoja baltkrievu kultūrizglītojošas biedrības „Uzdim” jauniešu grupa. Kā pieklājas, svētku dalībnieki, tērpti tradicionālajos svētku karnevāla tērpos, ieradās ar Kazu, atvedot līdzi arī Lāci un Ķēvi. Čigāniete uzzīlēja ciemiņiem bagātu, labu dzīvi jaunajā gadā. Bet Pirāts kļuva labsirdīgs un pat palīdzēja Salavecītim un Sniegbaltītei atstiept milzu maisu ar dāvanām. Katrs „Vjasjolkas” audzēknis saņēma dāvanā lielu baltkrievu konditorejas izstrādājumu iepakojumu no BR Ģenerālkonsulāta.

Bērni un pieaugušie stāstīja salavecītim dzejoļus, dziedāja dziesmas, gāja rotaļās, cienājās ar saldumiem ujn fotografējās.

Bērnus un viņu vecākus, biedrības „Uzdim” biedrus un BKC darbiniekus, Jauanjā gadā un Ziemassvētkos apsveica Baltkrievijas Republikas Ģenerālkonsuls Daugavpilī Viktors Geisiks. Baltkrievu diasporas svētkos pirmoreiz bija klāt Vladimirs Klimovs, kurš nomainīs V.Geisiku diplomātiskajā postenī.

Folkloras svētkus „Koļadi” organizēja baltkrievu kultūrizglītojoša biedrība „Uzdim”, Baltkrievu kultūras centrs ar Baltkrievijas Ģenerālkonsulāta Daugavpilī un personīgi Ģenerālkonsula V.Geisika atbalstu.

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs,

BKC vadītāja Žanna Romanovska,

t. 654 24695, 20374840,

cbk@inbox.lv,

Daugavpils, Smilšu ielā 92,

Kultūras pils, BKC – 3.stāvs, 305.-306.kab.




Atpakaļ