Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

29-12-2014

Latviešu mūzika atdzimst daudznacionālajā Daugavpilī


“Bija patiešām liels pārsteigums, ka šo latviešu dziedātāju koncertu apmeklēja tik daudz klausītāju,” dzejniece un dziedātāja Santa Kasparsone neslēpj savu pārsteigumu par novembra nogalē Daugavpilī “Divu krastu radio” organizēto Latviešu mūzikas parādi 2014.

“Šo pasākumu noteikti atcerēsimies, publika bija vienkārši fantastiska! Cerams šī latviešu mūzikas tradīcija Daugavpilī saglabāsies arī turpmāk,” par lielo latviešu auditorijas atsaucību pirmajā šāda veida Latviešu mūzikas paradē multinacionālajā Daugavpilī pārsteigts arī šī gada Latvijas šlāgeraptaujas uzvarētājs grupas „Ginc un Es” pārstāvis Gints Ločmelis. “Sirsnīgie aplausi pēc katras dziesmas un skaistie ziedi pēc koncerta ir gandarījums man un apliecinājums, ka mani atpazīst arī Daugavpilī,” Santas Kasparsones dziesmas publika dziedājusi arī līdzi, ko viņa uzskata par augstāko sasniegumu.

Šī gada Latviešu mūzikas parādes divarpus stundu programmu veidoja arī tādi tautā iemīļoti mūziķi kā  Latgales kulta grupa „Baltie Lāči”, Latgalisko hītu „Daugaveņa” un „Latgaleite” autors un izpildītājs Juris Ostrovskis kopā ar Dvinskas muzikantiem, kā arī latviešu estādes leģenda Viktors Lapčenoks.

Divu krastu radio, kas kopš 2008.gada Jēkabpilī, bet kopš aizvadītā gada arī Daugavpilī un plašā tās apkārtnē raida zelta hitus un aizgājušo gadu populāro mūziku, ir apņēmības pilna latviešu mūzikas tradīcijām daudznacionālajā un multikulturālajā Daugavpilī palīdzēt iesakņoties vēl dziļāk un plašāk, arī turpmāk ikgadu organizējot Latviešu mūzikas parādi.

“Divu krastu radio” vadītājs Andrejs Trokša

kontaktinformācija: 26550079




Atpakaļ