Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

19-08-2011

Vitālijs Azarevičs: “ Mēs esam ieinteresēti sadarbībā ar Krievijas teātra māksliniekiem”


Šobrīd Daugavpils teātrī strādā profesors no Maskavas (Krievija) Andrejs Droznins, kurš pasniedz kustības mākslu mūsu aktieriem. 19. augustā ar profesoru Drozninu tikās Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs.

Azareviča kungs izteica prieku par to, ka Daugavpils aktieriem ir tāda iespēja- mācīties pie augstas klases pasniedzēja un izteica cerību, ka tas ir labs sākums ciešai sadarbībai ar Krievijas teātra meistariem.

. “ Esmu dzirdējis daudz labu atsauksmju no mūsu aktieriem, tāpēc liels paldies, ka radāt iespēju atbraukt uz Daugavpili. Mums tas ir ļoti svarīgi, lai attīstītos teātris, lai augtu aktieru meistarība un skatītāju interese”, uzsvēra Azareviča kungs.

Andrejs Droznins dalījās savos iespaidos par darbu Daugavpilī. Pirmais iespaids- tas ir dzīvs teātris, ieinteresēti un atvērti cilvēki. Otrs pozitīvais moments- apvienotās trupas, kas padara teātri interesantāku. Viņš ir ļoti gandarīts par iespēju būt Latvijā, strādāt ar mūsu aktieriem, kuri ļoti atvērti jaunām zināšanām, informācijai.

Andrejs Droznins ir labi pazīstams teātra aprindās, strādā dažādos teātros, pasniedz ASV, raksta mācību grāmatas. Viņš atbalsta Daugavpils vēlmi uzņemt pie sevis viesrežisorus un citus teātra māksliniekus, tāpēc solīja atbalstu speciālistu piesaistīšanā. Droznina kungs informēja arī par iespēju mūsu aktieriem mācīties Krievijā, jo ir valsts programma krievvalodīgo aktieru no ārzemēm meistarības pilnveidošanai. Azareviča kungs uzskata, ka šī iespēja noteikti jāizmanto.

Tikšanās noslēgumā Andreja Droznins dalījās iespaidos par pilsētu. Viņu pārsteidza Daugavpils cietoksnis. Viņš uzskata, ka tas ir unikāls tūrisma objekts, kas noteikti jāizmanto un jāatjauno, tas noteikti piesaistīs tūristu interesi.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.

 




Atpakaļ