Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

28-11-2014

Tikšanās ar Daugavpils bērnu autoriem Bērnu bibliotēkā “Zīlīte”


28. novembrī plkst. 11.00 Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” notiks literārs pasākums “Mēs nākam no bērnības”. Pasākums ir veltīts Daugavpils bērnu autoru daiļradei. Tajā piedalīsies Jevgeņijs Golubevs, Regīna Usačeva, Staņislavs Volodjko, Lidija Vasaraudze, Marija Safronova un Irēna Cimbale.

Pasākuma ietvaros tiks prezentēta Regīnas Usačevas pasaka “Принцесса – дикарка”, Staņislava Volodjko krājums “Светлячок” un bērnu dzejoļu krājums “Daugavpils – bērnu acīm” (sastādītāja Marija Safronova).

Regīnas Usačevas grāmata “Принцесса – дикарка” ir paredzēta jaunākā skolas vecuma bērniem. Pasaku caurvij optimisms, drosme un cēlsirdība; tā māca mazos lasītājus cīnīties par taisnīgumu.

Grāmatā “Светлячок” ir iekļauti Staņislava Volodjko bērnu dzejoļi, pasakas, stāsti un mīklas. Grāmatas ilustrācijas veidoja Daugavpils vispārizglītojošo skolu audzēkņi.

Krājumā “Daugavpils – bērnu acīm” ir iekļauti dzejoļi par Daugavpili krievu un latviešu valodā. Dzejoļu un krājuma ilustrāciju autori ir bērni, kuri dzīvo Daugavpils Sociālajā mājā. Latviešu valodā dzejoļus ir tulkojusi bērnu rakstniece Lidija Vasaraudze.

Aicinām visus interesentus piedalīties pasākumā! Apmeklētājus gaida atraktīvas un interesantas nodarbes dažādām gaumēm.

Informāciju sagatavoja:

LCB sabiedrisko attiecību speciāliste

Tatjana Hodokova

tālr.: 65476344

e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ