Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

10-10-2014

Bibliotēkas katalogs viedtālrunī!


Daugavpils bibliotēku elektroniskais kopkatalogs tagad ir pieejams arī mobilajā versijā, ko ikviens var atvērt telefonā, vienkārši ievadot adresi daugavpils.biblioteka.lv.

Kataloga mobilā versija ir pielāgota dažādiem viedtālruņu veidiem: gan iPhone, gan Android, gan Windows. Ievadot kataloga adresi (daugavpils.biblioteka.lv) pārlūkprogrammas adrešu joslā,  notiek automātiska lietotāja ierīces veida noteikšana.

Jebkuram lietotājam ir pieejama meklēšana katalogā, atlasītās kopas veidošana (meklējumu grozs), ierakstu eksemplāru ziņas (kurā bibliotēkā atrodas grāmata), izdevumu anotācijas un hipersaites, sociālo tīklu izmantošana (pastāsti citiem), kā arī bibliotēkas kontaktinformācija un reģistrācija kataloga jaunumu RSS plūsmai.

Autorizētam lietotājam ir pieejams savs bibliotēkas konts ar šādām iespējām: izsniegto izdevumu saraksts, pasūtījumi, rezervējumi, rindas, pagarinājumi, atgādinājumi. Tiek nodrošināta paroles maiņa un paroles atjaunošana. Ir iespējams lūgt izdevuma pagarinājumu, pasūtīt izdevumu, iestāties rindā uz izdevumu.

Lai kļūtu par autorizētu bibliotēkas sistēmas lietotāju, ar personu apliecinošu dokumentu vai lasītāja karti  jāatnāk uz bibliotēku un abonementā jāpalūdz izveidot lasītāja autorizācijas datus - lietotāja vārdu un paroli.

Vairāk informācijas par e-kataloga lietošanu viedtālrunī var atrast šeit.

Aicinām visus interesentus izmantot piedāvātās iespējas!

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Tatjana Hodokova
tālr.: 65476344
e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ