Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

25-09-2014

Daugavpils teātrī 23. oktobrī pirmizrādi piedzīvos Rūdolfa Blaumaņa feļetons "Īsa pamācība mīlēšanā"


Daugavpils teātrī 23. oktobrī pirmizrādi piedzīvos Rūdolfa Blaumaņa  feļetons  „Īsa pamācība mīlēšanā”. Izrādē piedalīsies Daugavpils teātra modernā baleta trupa un populārā grupa " Laimas Muzykanti" Artūra Uškāna vadībā, skanēs Raimonda Paula dziesmas Daugavpils teātra aktieru un viesaktieru izpildījumā.

Biļetes jau pārdošanā - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv.

Atgādinam, ka teātrī darbojās patstāvīgās atlaides -

Grupas atlaide sākot no 10 cilvēkiem - 10% atlaide

Skolēnu grupām sākot no 15 cilvēkiem - 10% atlaide

Pensionāriem - 20% atlaide

Izglītības iestāžu pedagogiem - 15% atlaide un citas.

Izrādes -

23. oktobrī 18.30

26. oktobrī 17.00

9. novembrī 17.00

21. novembrī 18.30

R.Blaumanis,  R.Pauls

ĪSA PAMĀCĪBA MĪLĒŠANĀ

Tautas komēdija ar Latvijas zelta fonda šlāgerdziesmām

Režisors - O. Šapošņikovs, scenogrāfs - K. Skulte, kostīmu mākslinieks - Dāvids (R. Andrejevs), horeogrāfe - I.Saveļjeva, gaismu mākslinieks - S.Vasiļjevs, mūzikas aranžējumi - Hermanis Rigmants (Vācija).

Lomās: J. Kirmuška, M. Korsiets, I. Brakovskis, A. Krastiņa, M. Korkliša, I. Radčenko,

K. Veinšteina, L. Ivanova, L. Atelsone, R. Gailums, J. Losevs, E. Viļumovs.

Savu pēdējo darbu pabeidzis pirms vairāk nekā gadsimta, Rūdolfs Blaumanis joprojām ir viens no iemīļotākajiem latviešu autoriem. Viņa darbos ir iekodēts latviskās identitātes kodols. Izrāde ir muzikāla un atraktīva, bet tai pašā laikā nopietni tiks meklētas atbildes uz jautājumu - kas ir cilvēcība un mīlestība, kas ir svarīgāk - ārējais vai iekšējais.

Darbība notiek laukos, kur Viļņu Jānis izmisīgi meklē sev dzīvesbiedri. Pretendentes ir dažādas: skaistas, čaklas un krietnas, bet, kad tu pienāc pavisam tuvu klāt, mani, ka nav vis tā, kā ļaudis runā. Šādās reizēs lieti noder viltība, caur ko tad ar var atrast to īsto un vienīgo.

Un patīk mums vai nē ironizēt par šo temu, bet tie ir tipiski latvieši - ar mūžīgo vēlmi izrādīties citu priekšā, tēlot labākus, nekā patiesībā esam. Un nav jau tikai komiskais - izrādi caurstrāvo mīlestība uz savu zemi, sētu, cilvēkiem, darbu un tradīcijām. Prāta lokanība, veselīgs pragmatisms, spēja pacietīgi iet uz mērķi, ieklausīšanās sirds balsī - tas ir galvenā varoņa un, tādējādi, arī latviešu tautas raksturojums, par ko pārliecināsimies, skatoties izrādi.

www.daugavpilsteatris.lv

 




Atpakaļ