Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

10-09-2014

Dzejas dienas Latgales Centrālajā bibliotēkā


Kā ik rudeni septembra otrajā nedēļā Latviju pārņem dzejas drudzis. Klāt ir piecdesmitās Dzejas dienas. Dzejas dienu ietvaros Latgales Centrālā bibliotēka un tās filiāles piedāvā plašu pasākumu programmu kā pieaugušajiem, tā arī bērniem.

10. septembrī plkst. 13.00 Latgales Centrālās bibliotēkas lasītavā tiks atklāta interaktīvā izstāde „Literārā Daugavpils”. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja apskatīt bibliotēkas fondos atrodamos Daugavpils dzejnieku gara darbus, iepazīt mūsu novadnieku poētiskās izteiksmes dziļumu, plašumu un daudzveidību un pārliecināties, ka Daugavpils patiešām ir īsta dzejnieku pilsēta. Pasākumu ar savu klātbūtni pagodinās arī paši Daugavpils dzejnieki, kas klātesošajai publikai lasīs savas vārsmas. Darbosies brīvais mikrofons, pie kura ikvienam dzejdarim būs iespēja nodot publikas vērtējumam savus sacerējumus.

Arī Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs laikā no 9. līdz 13. septembrim risināsies virkne saistošu pasākumu, uz kuriem īpaši aicinām skolēnu grupas no pilsētas mācību iestādēm. Bērnu bibliotēka „Zīlīte” piedāvās literāro rotaļnodarbību ciklu pirmsskolas vecuma bērniem „BIKIBUKS – šļuks, juks, spruks – nekur no tevis neaizmuks!” (pieteikšanās pa tālruni 654 21750) un aicinās uz tikšanos ar dzejnieci Lidiju Varasaudzi pasākumā „Krāsainie tauriņi bērnības pļavās”. Jaunbūves bibliotēka ielūgs uz radošo tikšanos ar dzejnieku Anatoliju Galleru „Ar atvērtu sirdi”. Ceriņu bibliotēkā bērniem un jauniešiem tiks piedāvāta dzejas stunda „Pa mežu rudenī”. Literārā pasākuma „Daugavpils dzejnieki bērniem” ietvaros Piekrastes bibliotēka aicinās uz tikšanos ar dzejnieku Staņislavu Volodjko, kurš viesosies arī Gaismas bibliotēkā pasākumā „Runā dzejnieks!”. Savukārt Pārdaugavas bibliotēka notiks literārā tikšanās ar dzejnieci Jeļenu Krajevu „Ciemos pie mums…” , kā arī literārs pasākums 9.–12. klašu skolēniem „No dzejas krājumiem”. Sīkāku informācija par katra pasākuma norises laiku, vietu un pieteikšanos meklējiet bibliotēkas pasākumu programmā.

 

Gaidīsim Jūs mūsu Dzejas dienu pasākumos. Nāciet, novērtējiet, nepalieciet malā!

 

Informāciju sagatavoja

LCB galvenā bibliotekāre

Inga Gedžūne

tālr.: +371 65476344

e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ