Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

28-08-2014

Noslēgusies lasītveicināšanas programma „Skaistā vasara bibliotēkā”


Daugavpils pilsētas publiskajās bibliotēkās noslēdzās lasītveicināšanas programma „Skaistā vasara bibliotēkā”. Programmas ietvaros trīs mēnešu garumā katru ceturtdienu Daugavpils bērniem un jauniešiem tika piedāvāts saistošs lasītveicināšanas pasākumu cikls sešās LCB filiālēs – Ceriņu bibliotēkā, Gaismas bibliotēkā, Jaunbūves bibliotēkā, Pārdaugavas bibliotēkā, Piekrastes bibliotēkā un Bērnu bibliotēkā „Zīlīte”.

     Lasītveicināšanas programmā iesaistījās 274 Daugavpils bērni un jaunieši, kas ar lielu interesi piedalījās dažādos tematiskos pasākumos: radošajās darbnīcās, literārajās stundās, spēļu un mīklu minēšanas turnīros, erudīcijas konkursos un literārajos ceļojumos. Šajos pasākumos tika skartas tādas tēmas kā populāru grāmatu varoņi, augi un dzīvnieki, vaļasprieki, ceļošana, māksla, vēsture, mode un daudzas citas. 21. augustā visās LCB filiālēs notika programmas noslēguma pasākumi, kuru laikā aktīvākie dalībnieki saņēma pārsteiguma balvas. 

Šovasar lasītveicināšanas programmas „Skaistā vasara bibliotēkā” ietvaros Daugavpils bērniem un jauniešiem tika dota vienreizēja iespēja saturīgi pavadīt brīvo laiku vienaudžu vidū – iegūt aizraujošu pieredzi, attīstīt dažādas prasmes un iemaņas, papildināt zināšanas un atrast jaunus draugus.

Jau trīs gadus pēc kārtas lasītveicināšanas programmas „Skaistā vasara bibliotēkā” pasākumos LCB filiālēs aktīvi iesaistās arī bērnu un jauniešu vasaras nometņu grupas. Tieši šai mērķauditorijai šovasar tika sagatavots īpašs pasākums Latgales Centrālajā bibliotēkā: „Tas saldais prieka gabaliņš – šokolāde”. Trīs mēnešu laikā pasākums notika 15 reizes, un kopumā to apmeklēja 411 bērni.

Latgales Centrālā bibliotēka un tās filiāles pateicas saviem lasītājiem, kas iesaistījās piedāvātajā pasākumu ciklā ar patiesu degsmi un aizrautību. Lasītveicināšanas programma „Skaistā vasara bibliotēkā” turpināsies arī nākamgad.

 Būsiet atkal mīļi gaidīti!

 




Atpakaļ