Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

15-07-2014

ES projekts apvienoja Latvijas un Baltkrievijas amatniekus


Fonds „VERUS” īsteno pierobežas sadarbības projektu, kurā piedalās Latvijas un Baltkrievijas amatnieki. Viens no šī projekta etapiem bija „Latgales sēta” festivālā „Slavjanskij Bazar” Vitebskā.

„Slavjanskij Bazar” – tie ir ne tikai koncerti un izstādes. „Zadvinskij kirmaš” (Задвинский кирмаш) – tā saucas amatnieku pilsēta, kas ik gadu izvietojas krastmalā. Pirmo reizi šeit tika atvērta arī „Latgales sēta”, kur savus izstrādājumus piedāvāja tautas daiļamatnieki no Daugavpils: kalēji, podnieki, audēji, adītāji. Pie tam gan braukšanas maksu, gan vietas gadatirgū, ēdināšanu un pat ekskursijas pa pilsētu apmaksāja fonds. Mūsu amatnieki ir apmierināti ne tikai ar to, kā noritēja tirdzniecība, bet arī ar iespēju iepazīties ar savu kolēģu interesanto pieredzi.

Ne tik sen šī ES projekta ietvaros pie mums viesojās baltkrievu amatnieki. Apmaiņa ar delegācijām turpināsies. Bet galvenais projekta mērķis ir ne tikai pieredzes apmaiņa. Meistaram, kas mājās pin no kārklu klūgām, ada, izšuj, dažreiz nav iespēju realizēt savus izstrādājumus. Fonds izstrādā interneta portālu, kurā amatnieki varēs pārdot savus izstrādājumus. Pirmkārt, tas ir jāizstrādā, otrkārt, jāpiesaista meistari, treškārt, jāiemāca lietot šis portāls.

Videomateriālu par šo projektu un „Latgales sētu” mums laipni piešķīra fonds „VERUS”.

Sabiedrisko attiecību nodaļa




Atpakaļ