Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

19-07-2011

Daugavpilieši „Slāvu bazārā” Vitebskā


No 6. līdz 16.jūlijam Baltkrievijā norisinājās 20.Starptautiskais mākslu festivāls „Slāvu bazārs Vitebskā”.Desmit karstu dienu laikā notika visdažādākās aktivitātes daudzās mākslas un kultūras jomās.

Kā arī norisinājās XX estrādes dziesmu izpildītāju konkurss. Latviju pārstāvēja Dainis Skutelis, kurš ieguva 4.vietu, kā arī Daiņa Skuteļa dziedātprasme izpelnījās žūrijas simpātijas, un viņš saņēma leģendārā baltkrievu vokāli instrumentālā ansambļa Песняры dibinātāja Vladimira Muļavina vārdā nosaukto balvu par labāko nacionālās tēmas atspoguļojumu un augsto māksliniecisko izpildījumu. Savukārt Valērija Čuvizova ieguva 2.vietu IX Strptautiskajā bērnu muzikālajā konkursā „Vitebska 2011”.
Šogad, Vitebskā dalību ņēma Daugavpils Kamerorķestris kopā ar Latvijas Nacionālās operas solisti Ilonu Bageli, kas sniedza koncertu Vitebskas apgabala filarmonijā. Kamerorķestris Aivara Broka vadībā izpildīja pasaules mīlas lirikas šedevrus. Vitebskas mākslas muzejā tika atklāta izstāde „Latgales tautas tērpi”, kur viesus priecēja Daugavpils folkloras kolektīvs „Svātra”, kas savukārt uzstājās ar savu koncertprogrammu Vitebskas tautas amatnieku un mākslas centrā „Dvina”.
Īpašu jubilejas medaļu „20 gadi Starptautiskajam mākslas festivālam „Slāvu bazārs Vitebskā”” un pateicību saņēma Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes pasākumu organizātore Ināra Barišņikova, kas jau ilgus gadus cieši sadarbojas ar Valsts uzņēmumu „Kultūras centrs „Vitebska”, kas ir Starptautiskā mākslu festivāla „Slāvu bazārs Vitebskā” galvenie rīkotāji.




Atpakaļ