Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

03-07-2014

Grāmatas atspoguļo baltkrievu kultūras dadzveidību un kvalitatīvo poligrāfiju


2014.gada 1.jūlijā Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) tika atklāta literārā izstāde „Baltkrievijas daudzveidīgā kultūra” («Многогранная культура Беларуси»), kurā apmeklētāju uzmanībai tiek piedāvāti grāmatu izdevumi no Baltkrievu Kultūras centra (BKC) bibliotēkas, kultūrizglītojošās biedrības „Uzdim” un LCB fondiem.

Kā pastāstīja LCB vadītāja Jeļena Šapkova svinīgajā atklāšanā, 3.jūlijā Baltkrievijas Republika svin galvenos valsts svētkus – Neatkarības dienu. Šim notikumam arī ir veltīta grāmatu izstāde, kas organizēta, sadarbojoties BKC un LCB. Ekspozīcijas tēma ir tuvās kaimiņvalsts kultūras daudzveidība.

Baltkrievu kultūras centra vadītāja Žanna Romanovska raksturoja izstādei atlasītās grāmatas. Ekspozīcijā ir iekļautas vairāk nekā 80 grāmatas par Baltkieviju baltkrievu, krievu, angļu un latviešu valodās. Izdevumi vēsta par Baltkrievijas folkloru, etnogrāfiju, mūziku, teātri, literatūru, tūrismu un kulināriju. Kādu ieinteresēs tematiskās enciklopēdijas un ceļveži, citu – baltkrievu tautas pasakas un kartupeļu pankūku receptes, vēl kādu piesaistīs zinātniskie izdevumi.

BR ģenerālkonsuls Daugavpilī Viktors Geisiks savā runā uzsvēra grāmatu un poligrāfijas kvalitātes augsto līmeni, minot grāmatu iespiešanas vēsturi kopš Franciska Skorinas laikiem.

 Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis uzsvēra grāmatas nozīmi tautu kultūras sadarbības jomā un uzdāvināja Latgales Centrālajai bibliotēkai divus lieliskus izdevumus par baltkrievu tautas amatiem Vitebskā.

 Grāmatu izstādes atklāšanā dzeju nolasīja Staņislavs Volodjko un Ludmila Viļuma. Par pasākuma muzikālo pavadījumu kļuva baltkrievu tautas dziesmas vokālā trio „Lastauki” un Ļubovas Kovaļovas izpildījumā.

Latgales Centrālās bibliotēkas un Baltkrievu nama sadarbība turpināsies. Plānos – atklāt BKC Latvijas Neatkarības dienai veltītu grāmatu izstādi.

Literārā izstāde „Baltkrievijas daudzveidīgā kultūra” LCB lasītavā (otrajā stāvā) būs skatāma līdz 14.jūlijam.

Žanna Romanovska,

Baltkrievu kultūras centra vadītāja,

t. 654 24695, 20374840,

cbk@inbox.lv,

Daugavpils, Smilšu 92,

Kultūras pils, BKC – 3.stāvs, 305.-306.kabinets




Atpakaļ