Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

30-06-2014

Daugavpils teātra 2014./2015. gada sezona


Ar jauniestudējumu, Ivara Lūša režijā „Ļausimies seksam”, Daugavpils teātris noslēdza šo sezonu. Savukārt jaunā 2014./2015. gada sezona tiks atklāta jau augustā, kad turpinot jauniesākto tradīciju, Daugavpilī norisināsies teātra festivāls / darbnīca „Telpa Daugavpils”.

Jau pagājušajā gadā Daugavpils teātris pilsētā aizsāka jaunu teātra tradīciju, un arī šogad Daugavpils cietokšņa bijušā Kara hospitāļa ēkā norisināsies teātra festivāls / darbnīca „Telpa Daugavpils”. Tā laikā no 19. augusta līdz 28.augustam pilsētā pulcēsies dažādi mākslinieki - dramaturgi, režisori, scenogrāfi, notiks dažādas diskusijas, lekcijas ar profesionāļu piedalīšanos. Festivāla ietvaros jaunie un topošie teātra jomas profesionāļi pieredzējušu pedagogu vadībā kopā ar Daugavpils teātra aktieriem radīs teātra performances. Šogad, atšķirībā no pagājušā gada, performanču idejas tiks rastas Ivana Buņina stāstos, bet pieturoties pie tradīcijas, par teatrālo telpu tiks padarītas ne vien Daugavpils cietokšņa kompleksa ēkas, bet arī visa pilsēta. Festivāla mākslinieciskais vadītājs, jaunais režisors Georgijs Surkovs uzsver, ka jauniedibinātais festivāls ir pasākums, kas apliecina pilsētas milzīgo radošo potenciālu un tās dotās iespējas profesionāļiem.

Bet jau tagad un visu jūlija mēnesi notiks uzņemšana aktieru kursā. Kā jau iepriekš tika ziņots, Daugavpils teātris sadarbībā ar Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu „Saules skola ” organizēs studiju kursu topošajiem aktieriem. Un šobrīd, Latvijas Republikas Izglītības ministrija ir apstiprinājusi jauno studiju programmu ar specialitāti - Teātra aktieris. Apmācības notiks „Saules skolā”, sākot ar 2014. gada    1. septembri. No apmācības Kultūras akadēmijā šis piedāvājums atšķirsies ne tikai ar apmācību ilgumu, bet arī ar to, ka absolventi pēc skolas beigšanas neiegūs bakalaura grādu, toties kļūs par diplomētiem speciālistiem ar darba vietu teātrī, jo kurss pirmkārt tiek formēts ar mērķi papildināt Daugavpils teātra trupu.

Savukārt Daugavpils teātra durvis uz lielo zāli tiks atvērtas septembrī, kad skatītājus, jau tradicionāli, sagaidīs iepriekšējās sezonas pēdējais jauniestudējums. Šoreiz tā būs, iepriekš pieminētā, savdabīgā komēdija „Ļausimies seksam”. Bet septembra beigās Daugavpils teātrī ar iestudējumiem „Primadonnas”un „Biedre Zariņa” viesosies Dailes teātris.

Jaunajā sezonā Daugavpils teātris turpinās, jau veiksmīgi aizsākto sadarbību ar režisoriem Georgiju Surkovu, Juri Joneli, Viktoru Jansonu, Ivaru Lūsi. Teātra 27. sezonā ir paredzēti varāki lielās formas iestudējumi, kopumā līdz janvāra sākumam iestudējot 6 jaunas izrādes.

Oktobra beigās pirmizrāde būs gaidāma Rūdolfa Blaumaņa feļetonam „Īsa pamācība mīlēšanā”, iestudējums ar Raimonda Paula mūziku, Oļega Šapošņikova režijā. Bez ievērības netiks atsātas arī festivāla „Telpa Daugavpils” laikā tapušās performances, kuras vienotā izrādē piedāvās režisors Georgijs Surkovs. Sezona spilgti iezīmēsies arī ar iestudējumiem pašiem mazākajiem skatītājiem. Teātrī taps mūzikls bērniem gan krievu gan latviešu valodās, kā arī režisors Viktors Jansons radīs īpašu Ziemassvētku uzvedumu visai ģimenei.

 Biļetes uz Daugavpils teātra jaunās sezonas izrādēm būs iespēja iegādāties no augusta vidus teātra kasē (tālr.: 65426520) un internetā www.bilesuparadize.lv

 

Vairāk informācijas teātra mājas lapā www.daugavpilsteatris.lv




Atpakaļ