Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

27-06-2014

PĒTERDIENA ROTKO CENTRĀ


29. jūnijs kristietībā tiek atzīmēts kā svētā Pētera diena, pēc senlatviešu tradīcijām tā ir Lapu diena vai Pērkonu diena, bet Rotko centrā – Pētera Martinsona diena. Pirms gada, svinot Pētera dienu, tika iedibināta jauna mākslas centra tradīcija – godināt mākslinieku un viņa veikumu.

Ja senlatviešu tradīcijās pēc Pētera dienas iestājas siena laiks, tad Rotko centrā tiek atklātas jaunas izstādes. 29. jūnijā plkst. 14.00 Rotko centra konferenču sektorā tiks atklāta Pētera Martinsona grafikas zīmējumu izstāde. Dažāda formāta zīmējumi bija viņa ikdiena, domu lidojums un tagad arī bagātīgs mantojums nākamajām paaudzēm.

Apliecinot pateicību Pēterim Martinsonam un viņa ģimenei par keramikas kolekcijas dāvinājumu un liecinot par tās turpmāku saglabātību, izpēti un popularizēšanu, Rotko centrā tiks atklāta Martinsona ģimenei veltītā pateicības zīme.

Plkst. 16.00 viesi tiek aicināti uz Pēterdienas cepļa izņemšanu tepat Cietoksnī, topošās Keramikas laboratorijas pagalmā (Hospitāļu iela 8). Melnais malkas ceplis slēps sevī Latgales reģiona keramiķu veikumu, kā arī dažus Pētera Martinsona līdz šim neapdedzinātos darbus. Blakus ceplim veidosim Pēterdienas apsveikumus mālā – keramikas flīzītes kā laika/atmiņu nospiedumus un liecinājumus par Pēteri un viņa līdzcilvēkiem (kolēģiem, draugiem, domubiedriem).

Pēterdienā Pētera Martinsona vārds tiks pieminēts radinieku, mākslas zinātnieku, kolēģu, draugu un viņa talanta pielūdzēju sarunās.

Pat ja Pēterdienā līs un līs līdz Annām, brīnišķīgs noskaņojums būs garantēts!

 

 

www.rotkocentrs.lv    

https://www.facebook.com/DaugavpilsMarkRothkoArtCentre 

https://twitter.com/rotkocentre

tālrunis: +371 654 30273

 




Atpakaļ